Nyitókép: Facebook/Markéta Pekarová Adamová

 

A prágai parlament kész támogatni a cseh EU elnökség keretében a kormány által meghatározott összes prioritást. Ide tartozik az ukrajnai menekülteknek nyújtott segély, de az energiabiztonság és a demokratikus intézmények ellenállóképessége is – nyilatkozta Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke a TASR-nek adott interjújában.

 

Pekarová Adamová a Visegrádi Négyek (V4) jelenlegi helyzetéről is beszélt. Emlékeztetett arra, hogy a V4-es magyar elnökség utolsó hónapjaiban egymást követték az „informális csoportosulás” lemondott találkozói. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a V4-eknek továbbra is van értelme.

 

„Másfelől nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ebben a csoportosulásban az egyik partnerünk másként viszonyul a hozzánk oly közel zajló háborúhoz – amelyet Vlagyimir Putyin ok nélkül robbantott ki -, mint a többiek.”

 

 hirdetes_810x300  

– magyarázta, hozzátéve:

 

„Hiszem, hogy a szlovákok foglalkozni fognak vele, mert Szlovákiának hosszú távú tapasztalata van a Magyarországgal ápolt érzékeny kapcsolatok kezelésében. Ahogy abban is hiszek, hogy a most történtek ellenére sikerül valami új célt adni a V4-nek, amely mindannyiunkat egyesít.”

 

Pekarová Adamová a magyar kormányt támadó szavait úgy zárta, hogy „a magyarokon múlik, hogyan fejlődik tovább az országuk”. Elmondta: Nem örül annak, hogy Budapest Oroszország felé „manőverez ebben az ügyben” – „Hosszú távon ez senki számára sem lesz kifizetődő.”

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.