Nyitókép: SITA

 

Ferenc pápa szombaton kijelentette, hogy nem tud már annyit és olyan mértékben külföldre utazni, mint korábban. Egyúttal nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy lemond a pápai hivatalról, amennyiben rosszabbodna az egészségi állapota. Ez utóbbiról hétfőn beszélt útban Kanadából hazafelé.

 

„Nem hiszem, hogy annyit fogok tudni utazni, mint eddig,“

 

nyilatkozta újságíróknak a 85 éves Szentatya, aki térdfájdalmai miatt tolókocsiba kényszerült hatnapos kanadai látogatása során.

 

 hirdetes_300x300  

„Azt gondolom, hogy az én koromban ilyen korlátozottság mellett már kímélnem kell egy kicsit magam, hogy még képes legyek  szolgálni az egyházat, vagy pedig átgondolni az esetleges lemondás lehetőségét,“

 

fogalmazott a pápa. A Szentatya egyelőre nem tervezi a lemondást, ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy holnapután erre ne kerülhetne sor.

 

Kanadából hazafelé tartva egyúttal bocsánatot kért az őshonos lakossággal szembeni eljárás miatt. A 90-es években a kanadai kormány ugyanis 150 ezer indián, inuita és métisz lakos gyermekét zárta speciális iskolába, akikkel szemben a tanárok és a nevelők gyakran agresszíven léptek fel és szexuális erőszakot is el kellett viselniük.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Ferenc pápa

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!