Aurél
  • HUF: 422.01
  • USD: 0.99
  • 10 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Elemzők szerint a Volvo évek múltán tud csak hozzájárulni a nemzetgazdasághoz

Jó hír viszont, hogy a tisztán elektromos járművek gyártásával teljesen új technológia települ Szlovákiába.

Nyitókép: SITA

 

Jó hír viszont, hogy a tisztán elektromos járművek gyártásával teljesen új technológia települ Szlovákiába.

 

A Volvo a napokban jelentette be, hogy Kassa mellett építi fel új autógyárát. Rövid távon azonban az ilyen befektetés még nem különösebben segíti a nemzeti össztermék alakulását. A pénzügyminisztérium szerint a Volvo hatása számokban mérve 1,2 százalékos GDP növekedést és 12 ezer munkahelyet jelent. Majd. A gyártás várhatóan 2025-ben kezdődhet, a számok felfutása pedig 2028 körül tetőzhet.

 

Elemzők szerint várhatóan sok külföldi munkavállaló is érkezik majd Szlovákiába, az országban ugyanis a munkanélküliség már viszonylag alacsony, az elérhető szabad munkaerő pedig nem feltétlenül egy ilyen autógyárra alkalmas.

 

A Volvo várhatóan több mint 1 milliárd eurót fektet a Kassa melletti, Valaliky nevű ipari parkba, amivel közvetlenül ő maga 3000 új munkahelyet hozhat létre. A Volvo egyúttal a beszállítói hálózatot is nagyban segíti, nem beszélve arról, hogy Szlovákia megerősíti világelső pozícióját az egy főre eső legyártott gépkocsik számában. Ezúttal ráadásul elektromos autókban mérve. A hír azért is fontos, mert 2035-től kezdve már lezárul a belső égésű motorok gyártása.

 

Szlovákia jelenleg hozzávetőlegesen évi 1 millió gépkocsit gyárt. A Volvo érkezésével ez a szám további 25 százalékkal emelkedik.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket