Nyitókép: 247routinenews.com

A gép végül biztonságosan landolni tudott. Szolgálaton kívül helyezték a francia légitársaság két pilótáját, akik a gépen verekedtek össze irányítás közben.

 

Az eset júniusban történt a Genova–Párizs járatom. Az Air France közleménye szerint pilótáik ökölcsatája nem veszélyeztette az út biztonságát, a gép végül biztonságban tudott landolni.

 

A La Tribune svájci újság étesülései szerint a pilóta és a másodpilóta röviddel a felszállás után esett egymásnak. Kölcsönösen galléron ragadták egymást azután, hogy az egyik megütötte a másikat. A személyzet többi tagjának kellett közbeavatkoznia, egyikük végig velük is maradt a kapitányi kabinban.

 

 hirdetes_300x300  

A hír azután került napvilágra, hogy a francia Légifelügyeleti és Biztonsági Hivatal (BEA) szerint egyes pilóták nem tartják be kellőképpen a repülésbiztonsági előírásokat és a felmerülő helyzeteket, problémákat az előírások helyett saját fejük szerint oldják.

 

Az Air Francia biztonsági átvilágítást hajt végre. Hozzátették, hogy a légitársaság naponta több ezer járatot indít, miközben a BEA csak négy biztonsági incidenst jegyzett fel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.