Friss hírek

Amerikai szenátor: az oroszok akár lengyel területre is csapást mérhetnek

Washington háborús uszítása a pofátlanság csúcsa- Marco Rubionak tudnia kell, hogy egy ilyen lépés atomháborút jelentene

Nyitókép: PAP/EPA/Anna Rose Layden

 

Egy magas rangú amerikai szenátor azt állítja, hogy Oroszország csapást mérhet a háború sújtotta Ukrajnát ellátó katonai elosztóhelyekre, „beleértve Lengyelországot is”. Marco Rubio, aki a Szenátus Hírszerzési Bizottságának alelnöke, a CNN-nek adott interjújában kijelentette, hogy aggódik Vlagyimir Putyin orosz elnök „kiszámíthatatlansága” miatt, hiszen az ukránok egyre több területet szabadítanak fel és ezáltal nyomás alatt tartják Moszkvát.

 

Az amerikai szenátor szerint amennyiben Putyint túlságosan sarokba szorítják, ami már a hatalmát fenyegeti, akkor úgy dönthet, hogy csapást mér katonai elosztóhelyekre, beleértve Lengyelország területét is.

 

„Ami a legjobban aggaszt, az egy NATO területen végrehajtott orosz támadás, ami például egy lengyelországi repülőtér vagy más elosztópont ellen irányul”

 

–  mondta a CNN-nek, hozzátéve: ilyen esetben a NATO-nak azonnal reagálnia kellene.

 

A Körkép.sk megjegyzése: Marco Rubionak tisztában kell lennie a szavai súlyával. Amit állít, az egy atomháborúval ér fel, ami során az emberiség döntő hányada elpusztulna. A szenátor szavai olcsó, a pofátlanság határát súroló uszítás és tudatos félelemkeltés az amúgy is hiperérzékeny lengyelekre nézve.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket