Nyitókép: dpa

 

Az orosz katonai parancsnokság az ukrán csapatok várható előrenyomulása miatt visszavonta a tisztjeit a Dnyeper folyó keleti partjára a herszoni régióban – közölte vasárnap az Institute for the Study of War (ISW). Hozzátették: az ukrán ellentámadás lassítása érdekében Oroszország újonnan mozgósított, tapasztalatlan tartalékosokat állomásoztat a Dnyeper nyugati partján, hogy a hadsereg tapasztaltabb alakulatai befejezhessék a visszavonulást.

 

A hadtudományokkal foglalkozó intézet emellett úgy véli, hogy Oroszország jelenlegi stratégiája, hogy támadásokkal rombolja az ukrán erőműveket és az energetikai infrastruktúrát, a jelek szerint az ukrán lakosság moráljának a csökkentését célozza, és arra kényszeríti az ukrán kormányt, hogy több energiát és hadianyagot fektessen be a civilek, illetve az energetikai infrastruktúra védelmére. Az ISW szerint Oroszország ezen erőfeszítése valószínűleg nem töri meg az ukránok morálját, ellenben komoly gazdasági hatása lesz.

 

Az elmúlt napokban legalább kilenc ukrán régiót értek heves támadások, amelyek az energetikai infrastruktúrát és más kritikus fontosságú objektumokat érintettek. Az ukrán hadsereg vezérkarának közlése szerint Oroszország összesen 25 légi és több, mint 100 rakéta- és tüzérségi támadást hajtott végre. Az elmúlt 24 órában az ukrán légvédelem az orosz hadsereg 14 iráni drónját szedte le.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!