Nyitókép: SITA

 

Az állam (szociális ügyi hivatalok) megkezdte a második inflációs támogatás kifizetését. Nektek is jár a 100 euró?

 

A megnövekedett energiaárak és a magas infláció részleges kompenzálására az állam egyszeri anyagi támogatást nyújt a legkiszolgáltatottabbak számára. Cél, a lakhatáshoz, energiaárakhoz és étkezési kiadásokhoz való hozzájárulás.

 

Egyszeri 100 euró

 hirdetes_300x300  

 

A második egyszeri, inflációs csomag összértéke 15,6 millió euró. A pénz egy részét a hivatalok automatikusan fizetik ki, a fennmaradó részt kérvényezni kell.

 

Az egyszeri összegben kifizetett 100 euró azoknak jár, akik nem kaptak az előző inflációellenes csomagból. Főleg a kiskorú gyermekeket, egészségkárosodottakat, árvákat, anyagi szükséghelyzetben élőket érinti, összesen 158 ezer embert.

 

Családi pótlék

 

Az októberi családi pótlék egyszeri emeléssel 30-ról 100 euróra emelkedik. Ez 23,7 ezer gyermeknek jelent segítséget, mégpedig azok számára, akik 2022. június 1-je és október 31-e között születtek. Ugyanúgy egyszeri, 100 euróval emelkedik a póttartásdíj összege 1330 árva számára, akik nem jogosultak árvasági nyugdíjra.

 

Ugyanúgy egyszeri, 100 eurót kap 14,3 ezer anyagi szükséghelyzetben élő háztartás, akiknek májusban nem járt az állami segítségnyújtás. 29,4 ezer egészségkárosodott személy szintén 100 eurót kap, nekik nem kell kérvényezniük a pénzt, automatikusan folyósítják a számukra.

 

85,4 ezer kiskorú, a bíróság által megítélt eltartásban részesülő gyermek hozzátartozójának kérvényeznie kell a támogatást, melynek összege legfeljebb 150 euró lehet. Az állam 900 állami gyermekotthonban nevelkedő személynek és 2,5 ezer pótszülőnél nevelkedő személynek is kifizeti a 100 eurós támogatást.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.