Nyitókép: PAP/Tomasz Gzell

 

„Meglehetősen stabil” az ukrán menekültek mobilitása Lengyelország irányába – közölte Mariusz Kamiński lengyel belügyminiszter a TVP Info állami műsorszolgáltatónak adott interjújában. Kamiński  elmondta, hogy a helyzet Lengyelország és Ukrajna határán stabil, és a háborús menekültek száma nem nő érdemben.

 

A politikus azonban arra is figyelmeztetett, hogy Oroszország háborús stratégiái, mint például „Ukrajna kritikus infrastruktúrájának lerombolása, beleértve a hő- és erőműveket és a vízellátást”, arra szolgálnak, hogy „pánikot keltsenek az ukránok körében, és újabb migrációs hullámot váltsanak ki”.

 

A lengyel belügyminiszter szavai szerint a kijevi kormány „mindent megtesz” azért, hogy Ukrajna lakossága biztonságban érezze magát. Kamiński hozzátette: Remélhetőleg nem kell további ezreknek vagy millióknak elhagyni az országukat.

 hirdetes_810x300  

 

Jelenleg Lengyelország mintegy 1,3 millió Ukrajnából származó menekültnek ad otthont. Az orosz-ukrán háború február végi kezdete óta összesen 7 millió 590 ezren lépték át a lengyel-ukrán határt – jelentette kedden a lengyel határőrség.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!