A Femine Fortis – Erős Nők 2023-ban is keresi a felvidéki magyar női példaképeket - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Egyéb

A Femine Fortis – Erős Nők 2023-ban is keresi a felvidéki magyar női példaképeket

A példaképekre vonatkozó javaslatokat 2023. január 25-ig várják.

Nyitókép: Archív

 

A Femine Fortis elnöksége olyan sikeres emberekre várja a javaslatokat, akik bebizonyították, hogy nőként is lehet nagyot alkotni.

 

Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje Példaképnek – áll a szervezet Körképnek küldött felhívásában.

 

A Femine Fortis 2016 óta ítéli oda a Példakép-díjat. Az első évben Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismerték el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, a 2020-as évben pedig Klemen Teréziát díjazták, valamint Tóth Klára posztumusz kapta meg az elismerést. 2021-ben Szögedi Anna, Tornalja polgármestere, 2022-ben a jubileumát ünneplő Strédl Terézia kapott elismerést.

SJE Nyílt nap

 

Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

 

– fogalmaznak a felhívásban.

 

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2023. január 25-ig várják. A kuratórium a jelölések beérkezése után dönt.

 

A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Neszméri Tünde, Zupko Mária.

 

Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adják át március elején.

 

A jelöléseket a feminefortis@gmail.com címre várják a jelölt elérhetőségeinek (telefon, e-mail) megadásával, életrajz és legalább féloldalas ajánlás mellett, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket