Nyitókép: SITA

 

Az Európai Uniónak ambiciózusabb tervei vannak az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának fejlesztésére. Az autógyártók kritikája nemcsak az elektromos autók töltőállomásainak kiépítését érinti, hanem a hidrogéntöltő állomásokét is, derül ki a Hydrogen Europe és az Európai Gépjárműgyártók Szövetsége (ACEA) közös nyilatkozatából.

 

Hidrogéntöltő állomások

 

Mint elmondták, a tagállamoknak szerintük jelezniük kellene ambíciójukat a hidrogéntöltő állomások telepítésével kapcsolatban, támogatva az Európai Parlament által meghatározott nemzeti minimumcélokat.

 hirdetes_300x300  

 

Ezek 100 kilométerenként egy hidrogéntöltő állomást jelentenek és legalább egy 700 baros adagolót minden hidrogéntöltő állomáson, továbbá egy hidrogéntöltő állomást folyékony hidrogén számára 400 kilométerenként, és legalább egy hidrogéntöltő állomást minden városi csomópontban.

 

Kereskedelmi járművek

 

A törzshálózat és a városi csomópontok infrastruktúrájának 2027 végére kell kiépülnie.

 

„Egyes járműgyártók arról számoltak be, hogy az évtized végére körülbelül 50 000 hidrogénüzemű nehéz haszongépjármű fog működni Európában „

 

– jegyzi meg a Hydrogen Europe. A feltétel azonban az, hogy a tankolás keretfeltételei és infrastruktúrája létrejöjjön.

 

A Hydrogen Europe a hidrogénipar érdekeit képviselő európai szövetség. Több mint 400 tagot számlál, és lefedi az európai hidrogén- és üzemanyagcellás rendszer teljes hálózatát.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!