Nyitókép: Euronews

 

Hétfőn kora reggel három orosz katonát öltek meg egy lezuhanó ukrán drón roncsai az oroszországi Engels légi támaszponton – jelentették az orosz védelmi minisztérium információira hivatkozva az orosz hírügynökségek.

 

„Az ukrán illetőségű, pilóta nélküli légi járművet alacsonyan lőtték le, amikor  megközelítette a Szaratov régióban lévő Engels katonai repülőteret – közölte az orosz védelmi minisztérium, és hozzátették: – A drón roncsainak lezuhanása következtében a repülőtéren tartózkodó műszaki személyzet három orosz katonája halálosan megsebesült.”

 

Beszámolójában a Reuters azt írja, hogy az Engels bázis Moszkvától délkeleti irányban 730 kilométerre, Szaratov városához közel fekszik, az ukrajnai frontvonalaktól több száz kilométerre. Megjegyzik, hogy a létesítményt egy másik orosz katonai légi támaszponttal együtt december 5-én már érte dróntámadás. Elemzők akkor közölték: a két támadás számos kérdést vet fel Oroszország védelmi rendszerének működésével kapcsolatban.

 

 hirdetes_300x300  

A támadásokért Ukrajna soha nem vállalta nyilvánosan a felelősséget, noha annyit megjegyeztek, hogy egy ilyen incidens benne van Oroszország „karmájában”.

 

Az orosz védelmi minisztérium szerint a hétfői támadásban orosz légi járművek nem sérültek meg, de a nem hivatalos orosz és ukrán közösségi médián közzétett beszámolók szerint több repülőgép is megsemmisült.

 

A Reuters és a The Guardian is megjegyzi, hogy utóbbi állításokat egyelőre nem tudták ellenőrizni.

 

Roman Buszargin, a szaratovi régió kormányzója azt mondta, hogy a polgári infrastruktúra létesítményeiben nem keletkezett kár, és leszögezte, hogy a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!