Nyitókép: SITA/AP

 

Az új Avatar című film 14 nap alatt egymilliárd dollárt keresett világszerte.

 

Az Avatar: A víz útja című új film alig14 nap alatt egymilliárd dollárt keresett világszerte a mozik pénztárainál. Idén ez lett a harmadik film, amely átlépte a milliárdos határt – a Jurassic World: Dominion és a Top Gun: Maverick mellett. Az új Avatar azonban messze a leggyorsabban kereste meg az egymilliárdot – írta a Variety kulturális hetilap.

 

This image released by 20th Century Studios shows Sam Worthington, as Jake Sully, from left, Kate Winslet, as Ronal, and Cliff Curtis, as Tonowari in a scene from „Avatar: The Way of Water.” (20th Century Studios via AP)

 

 hirdetes_810x300  

Gyorsabban csak a Spider-Man: Homeless kereste meg ezt az összeget, neki 12 napra volt erre szüksége.Idén a Jurassic World négy hónap alatt, a Top Gun pedig 31 nap alatt lépte át a határt.

 

James Cameron rendező úgy becsüli, hogy az Avatar 2-t az új évben is sikeresen fogják vetíteni, amire szerinte azért van szükség, mert a film költségvetése 350 millió dollár volt, ami nem tartalmazza a marketing díjakat, amik további 100 millió dollárt tesznek ki.

 

Cameron szerint a filmnek kétmilliárd dollár bevételt kell generálnia ahhoz, hogy ne legyen veszteséges. Bár elemzők ezt a határt nagyjából 1,5 milliárd dollárban (mintegy 34 milliárd koronában) határozzák meg.

 

Az első Avatar 2,97 milliárd dollárt  keresett, ez egy olyan szám, amelyet a második rész aligha fog meghaladni – írja a Variety. A kínai koronavírusos megbetegedések számának növekedését és Ukrajna folyamatos orosz invázióját tartja annak az oknak, ami miatt a Disney elhalasztotta a film oroszországi bemutatását, amely egyébként nagy piacot jelentene a filmnek.

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Avatar James Cameron

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!