Nyitókép: SITA

 

A kormány mai ülésén elfogadott rendelet értelmében több állami juttatás ezentúl nem számít majd bevételnek az anyagi szükséghelyzet megítélésénél. Ezek közé tartozik a nyugdíjemelés összege, a baleseti pótlék, az özvegyi juttatás és a családi pótlék.

 

A szociális ügyi minisztérium szerint így növekszik az anyagi szükséghelyzetben levő háztartás havi bevétele, ami enyhíti a magas infláció következményeit.

 

A minisztérium magyarázata szerint a cél, hogy növeljék az anyagi szükséghelyzetben levő háztartások bevételeit. Ellenkező esetben ugyanis nem emelkedett volna kellő mértékben az anyagi szükséghelyzetben levők juttatása.

 hirdetes_810x300  

 

A tárca azt várja, hogy a döntés 3,6 ezer háztartásnak nyújt konkrét anyagi segítséget. Mégpedig azoknak, akik anyagi szükséghelyzetben vannak, és bevételeikhez a nyugdíj, baleseti pótlék, özvegyi juttatás és családi pótlék is hozzájárul. Konkrétan 4,1 ezer rokkantnyugdíjasnak, 2 936 öregségi nyugdíjat kapó személynek, 151 korkedvezményes nyugdíjban levőnek, 320 özvegyi juttatásban részesülőnek és 634 családi pótlékot kapó személynek jelent segítséget.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!