Már szépen lassan kezdenek hosszabbodni a nappalok, egyre közeledik a tavasz, a hőn várt fűtési szezon vége.

 

Talán még soha nem rótt ekkora terhet a fűtésszámla a háztartásokra, így aki nem tudta a szezon kezdete előtt optimalizálni, felújítani vagy újratervezni a fűtési rendszerét, az bizony foghatta a fejét, amikor megérkezett egy-egy számlalevél. Ha te is közéjük tartozol, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket!

 

Cseréld le az elavult elemeket!

 

 hirdetes_810x300  

Nagyon sok esetben amiatt nem működik kellő hatékonysággal a fűtés, mert már túl régi elemekkel kell a rendszernek működnie. Hogy ezt a hibát kiküszöböld, érdemes a SaniterLine radiátorai közül válogatnod, hiszen egy régi, elnyűtt, esetleg rozsdafoltos radiátor hatásfoka köszönő viszonyban sem lesz egy újonnan vásárolt darab hatásfokával.

 

Azt pedig, hogy mennyi energiát kell ahhoz elhasználnod, hogy ugyanazt a hőfokot elérd, megmutatják majd a számlaleveleid.

 

Mindenképpen javasoljuk, hogy radiátorcsere előtt kérd ki egy megbízható szakember véleményét, mert ő fogja tudni igazán felmérni, hogy mire lesz szükséged a csere során.

 

Itt fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy számtalan esetben a nem megfelelő méret okoz gondot, hiszen sokan azzal próbálnak trükközni, hogy kisebb radiátort vásárolnak, mint amekkorát a szoba mérete alapból megkívánna. Ugye mondani sem kell, hogy a csúcson járatott fűtés mellett sem lesz meg a megfelelő hőérzet a túl kicsi radiátorral rendelkező helyiségekben?

 

Ne feledkezz meg a fürdőszobádról sem!

 

Ismételten gyakori hiba, hogy az emberek egész egyszerűen elfeledkeznek a fürdőszobai fűtésről, és utólag próbálnak mindenféle kényelmetlen megoldással meleget csiholni. Bár alapvetően csak a vízből vagy a víz alól kiszállva vagy ruhátlan a fürdőszobában, azért nem árt, ha a forró víz után nem sokkolod a testedet a hideg levegővel. Arról nem is beszélve, hogy még a törölközők is jobban és gyorsabban száradnak a melegebb levegőn.

 

Erre lehet tökéletes megoldás a törölközőszárító, amely egy speciális folyadékot keringetve fűti fel a különböző méretű és formájú rácsokat, így nem csupán a fürdőszobát melegíti fel, de a ráhelyezett törölközők is rendkívüli tempóval válnak szárazzá, nem okozva egész napon párát, dohot.

 

Ha nálad sincs megoldva ez a kérdés, akkor mindenképpen javasoljuk a törölközőszárító felszerelését és használatát. A jó hír, hogy még színben és stílusban is tudsz az otthonodhoz illő darabot választani.

 

A halogatás a tett halála

 

Közhelyesen hangzik, pedig nagyon is igaz: minél tovább halogatod a fűtési rendszered korszerűsítését, annál jobban ki fogsz csúszni az időből, és annál drágább lesz az egész projekt.

 

A szakemberek a nyár folyamán kevésbé vannak foglalkoztatva, könnyebben juthattok közös nevezőre az időpontot illetően is, és könnyen lehet, hogy a felárat is megúszod. Ezenkívül persze kifoghatsz nagyszerű akciókat is a SaniterLine webáruházában, hogy minél kedvezőbb feltételekkel tehesd könnyebbé az életedet és olcsóbbá a fűtésedet.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!