Szemetes edényekre, kukákra minden háztartásban szükség van, hiszen segítségükkel tehetünk rendet a lakókörnyezetünkben és körülötte, a kertben, kültereken. Ahol élünk, időt töltünk, ott szemét, hulladék is keletkezik, és fontos, hogy ezt a megfelelő helyen tároljuk, megfelelően kezeljük.

 

A kerttulajdonosok számára a kültéri edények nyújtanak segítséget, hogy a teraszon, kertben rend legyen. Milyen kukákra lesz szüksége? Milyen szempontok szerint válasszon?

 

Milyen egy jó szemetes?

 

 hirdetes_810x300  

Egyes településeken a hulladékgazdálkodási vállalat biztosít Önnek szemetesedényt a kommunális és akár a szelektív hulladékok számára, de lehet, hogy saját magának kell beszereznie ilyeneket. A Kerti Bútor Webáruház kültéri szemetesei időtálló anyagokból készülnek, akár a rozsdamentes acél, akár a műanyag szemeteseket részesíti előnyben, így tárolásukat egy nyitott teraszon is megoldhatja.

 

 

Amennyiben gyakran használja a teraszt, a háztartási hulladék tárolására is javasolt beszerezni egy kisebb méretű, könnyen tisztítható és kezelhető, például pedálos szemetest, de hasznos lehet egy zöldhulladék gyűjtésére szolgáló praktikus, görgős szemetes is a kert rendbetételéhez.

 

Hogyan válasszon megfelelő szemetest?

 

Mielőtt bevásárol, érdemes átgondolnia, mire is van szüksége:

 

  • Hol fogja elhelyezni?
  • Mennyit fogja használni?
  • Hány kukára lesz szüksége?
  • Milyen méretűre?
  • Milyen jellegű hulladék tárolására kell?

 

Általánosságban elmondható, hogy 100 négyzetméterenként 1 szemetesre mindenképp szüksége lesz. A kommunális hulladék tárolására szolgáló kukán felül hasznos, ha kerti nyesedék és más komposztálható anyagok számára is rendelkezik kukával, amibe gyűjteni tudja azokat. Javasolt a grillezőhely közelében is elhelyezni egyet, illetve a teraszon. Amennyiben dohányozásra is használják a teraszt, érdemes beszerezni egy dekoratív fém hamutálat. 

 

Attól függően, hogy hol lesz elhelyezve a kuka, és milyen típusú használatnak, időjárásnak lesz kitéve, nagy különbség lehet a megfelelő szemetes kiválasztásában.

 

A család mérete fontos tényező annak kiszámításában, hogy mennyi szemét keletkezik. Egyetlen személy átlagosan közel 1 kiló szemetet termel naponta. A gyermekes háztartások átlagosan több hulladékot termelnek, mint a gyermek nélküli háztartások.

 

Forma és funkció

 

Fontolja meg a kültéri szemetesek számának vagy méretének csökkentését, és ruházzon be újrahasznosító edényekbe, illetve kerttulajdonosként próbálja ki a komposztálást, amellyel a növényeinek is kedvez, hiszen az így megtermelt humuszszerű anyag tápanyagként használható.

 

Az éghajlatnak és a környezetnek megfelelő anyagokból készült kukát vásároljon, hogy minél tovább élvezhesse az azok nyújtotta kényelmet. Az acél és alumínium kukák előnye, hogy rendkívül tartósak és nagyon strapabíróak. A műanyag kukák tartósak és könnyűek, ráadásul sokféle változatban kaphatók.

 

Gondolja át, szüksége van-e olyan kukára, amely kerekekkel rendelkezik a könnyű mozgathatóság érdekében, illetve zárható.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!