Nyitókép: Facebook/Mateusz Morawiecki

 

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kijelentette, hogy Lengyelország továbbra is mindent megtesz a kijevi rezsim nemzetközi támogatásának fenntartásáért, ugyanis a Nyugat „egyre inkább belefárad” az ukrajnai konfliktusba, és a „háborús fáradtság” általános jeleit mutatja.

 

Morawiecki azt mondta:

 

„Lengyelországnak életben kell tartania a vitát Ukrajnáról, a szabadságról, és arról, hogy mennyire fontos (…) az Oroszország elleni harc.”

 

 hirdetes_810x300  

Hozzátette: a Nyugat egyre jobban belefáradt abba, ami ott történik. Morawiecki szerint a nyugati közvéleménynek tisztában kell lennie azzal, hogy „itt és most Európa, ha nem a világ jövője dől el„.

 

A lengyel miniszterelnök megismételte Lengyelország Berlinhez intézett felhívását, hogy engedélyezze a német gyártmányú Leopard 2A4 tankok átadását Kijevnek. Az újságíróknak azt mondta:

 

„Német tankokat, finn tankokat, dán tankokat, francia tankokat kell küldeni Ukrajnába. Nyugat-Európának most jelentős mennyiségű modern harckocsit kell adnia Ukrajnának, hogy az ukránok megvédhessék magukat.”

 

Egyben arra figyelmeztetett, hogy a háború egyre véresebb méreteket ölt. Ezért arra buzdítja Németországot, hogy „végre felismerje, minden erőnkkel segítenünk kell e csodálatos európai ország szabadságának, demokráciájának és szuverenitásának megmentésében”.

 

Polskie Radio nyomán, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!