Manapság még mindig nagyon kevesen ismerik a bomberdzsekiket, pedig igen széles választékban találhatóak meg a boltok polcain. Az eredeti bomberek még az 1940-es években tűntek fel először, így már több mint 80 éves múlttal rendelkeznek. Akkoriban a légierőnél alkalmazták őket előszeretettel. 

 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire alkalmas manapság egy bomberdzseki. Ismerkedjünk meg ezekkel a kiegészítőkkel! 

 

A kabátok története

 

 hirdetes_300x300  

A Katonadolog Webáruház bomberdzsekijei nemcsak praktikusak, hanem minőségiek is. Az biztos, hogy ezekben a kabátokban senkinek sem kell csalódnia. Nem mindenki tudja azonban, hogy honnan is származnak pontosan ezek a kiegészítők. A kezdeti változatok még az 1940-es években kerültek a köztudatba az USA légierejénél. Ott azóta is használják ezeket a modelleket, ami nem véletlen, hiszen biztonságosak és tartósak. 

 

Ahogy haladtunk előre az időben, a kabátok kapcsán egyre több elvárás keletkezett. Így kihívásokkal néztek szembe a gyártók, hogy valóban olyan darabokat dobjanak piacra, amelyek hasznosak a dolgozók számára. Amikor elkezdtek terjedni a sugárhajtású gépek az 1950-es években, akkor egyre fontosabbá vált a pilóták biztonsága. Emellett kiemelt szempont volt a komfortérzet, valamit egy olyan kabát, amely kis helyen is elfér. Mivel ezekben az években kiemelten ügyeltek a gyors és akadálymentes beszállásra, így muszáj volt egy olyan meleg kabátot találni, amely könnyű és mindenhol elfér. 

 

Milyen célból hasznosak a bomberdzsekik?

 

Egy minőségi kiegészítőnek a legfőbb célja az, hogy hatékonyan védje a viselőjét a szélsőséges időjárástól, akkor is, ha az illetőnek egy komplex bevetésen kell megjelennie. Egy M-Tramp márkájú gyártmány megfelel minden szabványnak, így a külső rész poliamidból készült, amely megóvja az embert a zord hidegben. A poliésztertöltet pedig gondoskodik arról, hogy véletlenül se hűljön ki a test. 

 

A legtöbb típusnak van két külső és egy belső zsebe, amibe szinte bármi belefér, amire szükség lehet a bevetés során. A bal vállrészen további zsebrendszer kapott helyet, amely apróságok tárolására került oda. A dzsekiket akár még kifordítva is viselhetjük, hiszen a belső rész élénk narancssárga, amely sötétben igen hasznos tulajdonság. A kényelmes bomber tartós és megbízható választás átmeneti időszakokra, valamint hétköznapokra egyaránt. 

 

Hol használhatóak ezek a termékek?

 

A kabátok bárhol és bármikor jól jöhetnek, hiszen egyes típusok olyan kialakítást kaptak, amelyek ma is divatosnak számítanak. Az eredeti típusok bélése steppelt, a mindennapos használatra alkalmas darabok pedig enélkül készülnek. Az a jó bennük, hogy az egyszerű színeket nem változtatták meg. Érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki meleg, vízálló, valamint kényelmes dzsekire vágyik. A színeknek hála pedig mindenki találhat magának olyat, amely hozzá közel áll, és akár még a munkában is tudja viselni. 

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!