Még nyár előtt megérkeznek a brit tankok Ukrajnába - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Még nyár előtt megérkeznek a brit tankok Ukrajnába

Egyenesen a frontra mennek. Előtte ki is képzik az ukrán tankistákat

Nyitókép: news.sky.com

 

A Nagy-Britannia által Ukrajnának adományozott tankok még nyár eleje előtt  megérkeznek a frontra. Ezt Ben Wallace brit védelmi miniszter mondta a parlament alsóházának ülésén. Az Egyesült Királyság kormánya által jóváhagyott 14 Challenger 2 harckocsi szállításáról van szó Ukrajnába annak érdekében, hogy segítsék Kijevnek az orosz erők elleni harcát, számol be róla news.sky.com portál.

 

A brit védelmi minisztérium vezetője kijelentette, hogy biztonsági okokból nem teheti közzé az ukrán katonák e harckocsik használatára való kiképzésének menetrendjét. Hozzátette azonban, hogy a kiképzés a harckocsik egyéni kezelésével kezdődik, majd formációs harci kiképzésre kerül sor. Nagy-Britannia a múlt héten jelentette be, hogy március végéig harckocsikat szállít Ukrajnába.

 

SITA

SJE Nyílt nap

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2023. jan. 30. 21:35

Megérkeznek, de minek. Addigra már vége lesz a háborúnak, mivel már emberük sem lesz rá aki kezelje a tankokat...

Kósa Zoltán
2023. jan. 31. 14:29

Felvázook egy alternatívát. Hónapokig vitázunk az ilyen-olyan fegyverszállítmányokról. Vajon ki fogja kezelni őket? Hát kérem alásan azok, akiket a NATO hónapok óta kiképez. Tankok innen-onnan, és érdekes, pont ezekben az országokban folynak ukránok kiképzései. Még tart a kiképzés! Sebaj, addig feltartóztatásra jók a sebtében verbuvált golyófogók. A támadáshoz repülők is kellenek? Sebaj még egy kis vita, de addig legalább befejeződnek a kiképzések, a logisztika és a tervek. Ja, hogy ez úgy hangzik, mintha mindenki benne lenne a buliban, aki nem áll harcban? Ja, úgy hangzik. Akkor lehet, hogy bepipulnak az oroszok? Hááát, pedig mi azt hisszük úgysem merik megtenni. Ők meg bíztak az igéreteinkben. De akkor hogyan lesz itt béke?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket