Nyitókép: SITA

 

A létminimum emelkedésének változása több, hozzá köthető juttatás növekedését is eredményezi. A létminimum júliustól várhatóan 12,7 százalékkal emelkedik. Ennyivel nőttek meg ugyanis az alacsony keresetű háztartások létfenntartási költségei.

 

A gyermekgondozási segély 465 euróra emelkedik

 

 hirdetes_300x300  

Az a szülő például, aki anyaságit kapott, a jövő évtől 52,40 euróval magasabb, 465 eurós gyermekgondozási segélyre (gyes) számíthat. Azoknak a szülőknek, akik nem voltak jogosultak anyaságira, a gyes 38,20 euróval 339,20 euróra emelkedik, tájékoztatott a szociális ügyi minisztérium.

Családi pótlék, juttatás agyagi szükséghelyzet esetén

 

Várhatóan 12,7 százalékkal emelkednek a jövő év elejétől az anyagi szükséghelyzetben járó juttatások is. Már idén július 1-től ugyanennyivel emelkedik a juttatás a pótcsaládos gondozást nyújtók számára.

 

A létminimum valorizációjának (rendszeres növelésének) változása nem érinti a családi pótlékot, mivel a családi pótlék 30 euróról 60 euróra való növelésével ez a juttatás lekapcsolódott a létminimum összegének növeléséről. Hogy mennyivel növekszik a jövőben a családi pótlék, az a kormány döntésétől függ.

 

 

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.