Nyitókép: Körkép.sk

 

A koronavírus-járvány az elmúlt három esztendőben 18 milliárd cseh koronájába (760 millió euró) került a szaktárcának Csehországban.

 

Az egészségügyi minisztérium három év alatt ennyit költött a koronavírussal kapcsolatban. A legtöbbe az eddig 14,6 milliárd koronáért vásárolt oltóanyagok kerültek. A hatóság a járvány kezdetekor 2,37 milliárdot fizetett védőfelszerelésekre, lélegeztetőgépekre.

 

 hirdetes_300x300  

Az ún. Okos Karantén rendszer és egyéb információs vonalak több mint 940 millióba kerültek. 160 millió ment el a médiakampányokra és a reklámokra. Az adatokat a cseh hírügynökség számolta ki a minisztérium kifizetett számláinak listája szerint. A járvány ezenfelül több százmilliárdjába került az állami egészségbiztosítási rendszernek a vizsgálatok, a védőoltások és a fertőzöttek kezelése miatt. Az első három fertőzési eset 2020. március 1-jén jelent meg Csehországban.

 

A minisztérium szerint 2022 végéig több mint 37 millió adag vakcina érkezett, több mint 28 millió a Pfizer/BioNTechtől. A megvásárolt mennyiségből Csehországnak több mint hétmilliót kellett megsemmisítenie, mert lejárt. További 2,5 milliót más országoknak adományoztak.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!