Nyitókép: AP

 

Legkevesebb 58 ember fulladt meg Olaszország partjainál, amikor a hajójuk kettétört a viharban. A holttesteket Steccato di Cutro, Crotone tartomány egyik tengerparti üdülőhelyén sodorta partra a víz. A hajó Afganisztánból, Pakisztánból és Szomáliából érkezett embereket szállított, a túlélők szerint „140-150 ember volt a fedélzeten” és három-négy nappal ezelőtt indult el a kelet-törökországi Izmirből.

 

A mentési munkálatokban a parti őrség, a határőrség és a tűzoltók hajói is résztvettek. Eddig 82 túlélőt találtak, közülük 22-en szorulnak kórházi ellátásra. A legtöbb túlélő Afganisztánból érkezett.  Források szerint a hajón lévőknek nem volt idejük segítséget hívni, a túlélők egy része saját erejéből érte el a partot. A többi 59 túlélőt már átszállították az Isola Capo Rizzutóban lévő menedékkérők befogadóközpontjába.

 

2022-ben mintegy 18 000 illegális bevándorló érkezett Calabriába, túlnyomó többségük Roccella Jonica településen, Reggio Calabria tartományban, amely az embercsempészek illegális útvonalainak leszállóhelyévé vált.

 hirdetes_300x300  

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!