Nyitókép: Rheinmetall Defence/dimensions-magazin.de

 

A német Rheinmetall fegyverkonszern ukrán tisztviselőkkel tárgyal egy harckocsikat gyártó üzem felépítéséről ukrán területen, amely főként a KF51 „Panther” harckocsik gyártására összpontosítana – írta a Der Spiegel német magazin szombaton.

 

A Rheinmetall főnöke, Armin Papperger a Rheinische Post újságnak azt mondta, hogy az ukrajnai harckocsigyár „körülbelül 200 millió euróból” épülhet fel, és évente akár 400 Panther harckocsit is le tudna gyártani.Hozzátette: a gyárat légvédelmi rendszerekkel védenék a lehetséges orosz légitámadások ellen. Papperger szerint az ukrán kormánnyal folytatott tárgyalások „ígéretesek”, és úgy véli, hogy „a következő két hónapban” döntés is születhet.

 

Hozzátette: az ukrán erőknek „600-800 harckocsira van szükségük a győzelemhez”. Ahhoz, hogy ekkora mennyiségű fegyvert felhalmozzanak, a gyártás gyors beindítása szükséges – hangsúlyozta. Aláhúzta:

 hirdetes_300x300  

 

„Még ha Németország át is adná (Kijevnek) mind a 300 Leopard 2 harckocsiját, amije van, akkor is túl kevésnek bizonyulna.”

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!