Bizonyára mindenki hallott már róla, hogy egyre több fiókot tulajdonítanak el illetéktelenül a különböző social média felületeken. Mai cikkünkben megpróbáljuk bemutatni, hogy hogyan védekezhetsz a csalók ellen. Ha érintett vagy a témában, akkor tarts velünk!

 

Figyelj a jelszavadra!

 

Első és legfontosabb lépés, hogy helyesen válasszuk meg az általunk alkalmazni kívánt jelszavakat. Ha jót akarunk magunknak, akkor próbáljunk egy olyan kifejezést találni, ami nem értelmes, és legalább 20 karakterből áll. 

 

 hirdetes_300x300  

Hiszen így nagymértékben megnövelhetjük annak az esélyét, hogy a profilunk érintetlen marad. Szeretnél aktív, minőségi jelenlétet a legtöbbet használt közösségi média felületen? Tekintsd meg a SocialWings Facebook hirdetéskezelés szolgáltatását, akik segítségével pontos célzással sok új ügyfelet szerezhetsz!

 

Szintén hasznos tipp lehet, hogy próbálj meg egy jelszót csak egy felületen használni. Nyilván nehéz többféle verziót megjegyezni, azonban egy titkos helyen tárolt jegyzet sokat segíthet ebben, ha netán elfelejtenéd. 

 

Célszerű ezt a dokumentumot felhő alapon is megőrizni, mert ha bármi gond adódna a számítógépeddel vagy a telefonoddal, akkor is elő tudod majd hívni a jelszavaidat. Így nem maradsz majd az értékes social média felületeid nélkül, és problémamentesen folytathatod a kommunikációt rajtuk.

 

Ne felejtsd el a 2 faktoros hitelesítést!

 

Szintén kihagyhatatlan a fiókok esetén a kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása, hiszen ezzel egy lépéssel távolabb tarthatjuk magunktól a hackereket. Természetesen manapság már ez a funkció sem kijátszhatatlan, azonban mégis érdemes alkalmazni, hiszen számos kellemetlen perctől megkímélhetjük így magunkat. 

 

Ezt megteheted telefonszám segítségével, illetve kódgenerátorral is. Ha pedig igazán profi védelmet szeretnél, akkor mindkét funkciót hozzárendelheted a fiókodhoz.

 

Célszerű azt is szemügyre venni, hogy mely eszközökről vagyunk bejelentkezve. Hiszen ha túl sok van belőle, akkor akár ez is egy támadási felületet adhat a csalóknak. Így mindenképpen vizsgáljuk meg azt, hogy melyek azok, amelyekre feltétlenül szükségünk van a mindennapokban, a többin pedig jelentkezzünk ki a fiókunkból. 

 

Ez is egy nagy lépés afelé, hogy biztonságban érezhesd magad. Így pedig csökkentheted annak az esélyét, hogy elveszted az évek alatt rengeteg munkával felépített követőtáborod.

 

Figyelj az adathalászokra!

 

Manapság számos olyan adathalász email érkezik, melyek szeretnék megszerezni a bejelentkezési adatainkat. Mielőtt megnyitunk egy ilyet, minden esetben győződjünk meg róla, hogy biztosan a Facebooktól vagy az adott közösségi média portáltól kaptuk-e a levelet. Így elkerülhetjük azt, hogy bedőljünk egy esetleges csalásnak.

 

Ha ezeket a lépéseket megteszed, akkor nagy esélyed van arra, hogy nem fogják feltörni a fiókod. Azonban tuti recept itt sincs, mindig adódhat probléma, azonban célszerű mindent megtenni, amit megtehetünk annak érdekében, hogy a felületeink érintetlenek maradjanak.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!