Bélrendszerünk megfelelő működése hatással van közérzetünkre és egészségünkre egyaránt. A természetben megtalálható számtalan gyógynövény között több is segítségünkre lehet emésztésünk helyreállításában. 

 

A szükségtelenül felhalmozódott anyagok kiürítése a szervezetünkből súlycsökkenést, immunrendszerünk hatékonyabb működését, az ásványi anyagok jobb felszívódását eredményezi.

 

A jótékony növények

 

 hirdetes_300x300  

Az emésztésgyorsítók egyik természetes anyaga a matcha zöld tea, melynek számtalan jó tulajdonsága mellett az anyagcsere gyorsítását is köszönhetjük. Az M Matcha szakértői korábban összefoglalták, hogy súlycsökkenés is elérhető a matcha tea fogyasztásával. Cikkünkben kitérünk arra, hogy a tea segítségével hogyan érhető el súlycsökkenés és a matcha tea emésztés-elősegítő hatását is megvizsgáljuk.

 

A matcha zöld tea tulajdonságai

 

Japánban már évszázados hagyománya van a matcha tea fogyasztásának. A távol-keleti országban csodaitalként ismerik ezt a fajta zöld teát, mely porrá őrölt alakjában tartalmazza a fiatal tealevelek egészét. Rengeteg jótékony hatása van a matcha teának, többek között az immunrendszert erősítő antioxidánsokat tartalmaz és tartós energiát biztosít napi elfoglaltságainkhoz.

 

A japán kultúrában a teafogyasztás szertartása nyugtatólag hat a megfáradt idegekre, így nem véletlen, hogy a matcha tea elkészítése egyfajta relaxációs hatást is nyújt számunkra. A különböző szárítási módok által eltérő ízű tea mindig újdonságot tartogat számunkra. Az anyagcsere gyorsítása miatt egészségünk megőrzése érdekében érdemes naponta 1-2 csészével fogyasztani.

 

Emésztést gyorsító hatás

 

A matcha tea porrá őrölt darabjaiban magas a katechintartalom, mely olyan antioxidáns, amelynek szerepe van a szabadgyökök képződésének csökkentésében, így egyes betegségek kialakulását gátolja. Az antioxidánsokon túl számos ásványi anyag, vitamin is bekerül szervezetünkbe a matcha tea fogyasztásával.

 

A gyorsabb emésztést elősegítve energiával tölti fel szervezetünket. Miután a testünk képes lesz intenzívebb módon kinyerni a táplálékból a tápanyagokat, így csökken a zsírlerakódás lehetősége. Az anyagcsere gyorsaságát 15-20%-kal képes növelni a matcha tea rendszeres fogyasztása. A teát egyébként nemcsak italként, hanem különböző édességekbe és ételekbe keverve is fogyaszthatjuk.

 

Testsúlyunk csökkentéséhez szintén fontos a megfelelő gyorsaságú anyagcsere, illetve az étkezések közötti éhségérzet is megszüntethető a matcha tea fogyasztásával. A rostokban gazdag tea eltelít és lassú felszívódása miatt vércukorszintünket is folyamatosan egyensúlyban tartja. A kínzó diéták helyett elegendő a matcha tea fogyasztása, hiszen méregtelenítő és vízhajtó hatása megoldást kínál a kíméletes testsúlycsökkentésre.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!