Az 1980-as, ‘90-es évek gyermekei még ámulattal figyelték, amikor a televízióban James Bond vagy Michael Knight a karórájával telefonált, és nekik maximum csak képzeletben volt ilyen “varázslatos szerkentyűjük”. Azóta viszont nagyot fordult a világ, és most, 2023-ban már ott tartunk, hogy ilyen órák igenis léteznek, és gyakorlatilag bárki számára elérhetőek.

 

Okosórák, a mini számítógépek

 

Ha eddig az okostelefonokra tekintettünk úgy, mint kisméretű számítógépekre, akkor a Tok-Shop.hu-nál kapható okosórákra ez fokozottan érvényes. Ezek a készülékek ugyanis még a mobiloknál is sokkal kisebbek, gyakorlatilag a csuklónkon tudjuk viselni őket.

 

 hirdetes_300x300  

A bő egy évtizeddel ezelőtt megjelent első ilyen típusú készülékek még csak pár alapvető funkcióra voltak alkalmasak, de ma már ott tartunk, hogy egy okosóra szinte mindenre képes, amire egy telefon is. Azaz színes kijelzővel rendelkezik, letölthetőek rá különféle applikációk, monitorozza az aktivitásunkat, de alkalmas zenehallgatásra, üzenetírásra, elektronikus fizetésre, sőt telefonálásra is.

 

Elmondható tehát, hogy szinte maradéktalanul kiváltható vele az okostelefon, ami még kényelmesebbé teszi az életünket.

 

Amikor az okostelefon teherré válik

 

Bár kétségtelenül imádjuk a “mindent is” tudó okostelefonjainkat, ugyanakkor van egy olyan tulajdonságuk, ami borzasztóan zavaró: a méretük. Manapság ugyanis a tepsi méretű készülékek hódítanak, ezért már fel sem kapjuk a fejünket arra, ha egy-egy gyártó 6-7 colos, vagy afeletti képátmérővel rendelkező mobillal rukkol elő.

 

Ezeket a monstrumokat azonban tárolni is kell valahol, ami különösen a hölgyeknek okoz gondot. Hiszen a női ruhákon sokszor egyszerűen nincs elég nagy zseb, amibe beleférne a készülék. Marad tehát a táska, de ez sem mindig a legjobb megoldás.

 

Hisz például egy délutáni sétához vagy futáshoz mégis ki viszi magával? Nem beszélve arról, hogy az az átkozott masina remek érzékkel rejtőzik el a táska legalján, ahonnan kész kihívás előhalászni, ha szükség van rá. Persze kézben is lehet tartani a mobilt, de ez pár perc után igencsak kényelmetlen lesz.

 

Ám hölgyeim, a megoldás közelebb van, mint hinnétek! Egy okosórával ugyanis nem lesz többé ilyen problémátok! 

 

A csuklódon a világ

 

Ha rendelkezel egy okosórával, akár otthon is hagyhatod olykor a telefonod. Hisz nélküle is tudod majd a pontos időt, mérheted az edzés hatékonyságát, fizethetsz a POS-terminálokon, és ha SIM-kártyát is befogadó modellel rendelkezel, akkor az értesítéseket is megkapod, illetve hívásokat is tudsz fogadni és kezdeményezni. 

 

A legtöbb okosóra ráadásul vízálló, így strandolás vagy úszás során sem maradsz le semmiről. Az már más kérdés, hogy néha érdemes egy kicsit offline állapotba tenned magad, hogy a fizikai környezetedre tudj koncentrálni. 

 

Az egyetlen dolog, ami némi megszokást igényel, az az apró méretű kijelző, még apróbb betűkkel és ikonokkal. De még így is csak azt lehet mondani, hogy az okosórák számtalan előnye mellett ez a negatívum eltörpül. 

 

(x)

Megosztás:
Címkék: okosóra Tok-Shop.hu

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!