Nyitókép: YouTube/Telegraph, Screenshot from Video

 

Az Egyesült Államok Fegyveres Erőinek Európai Parancsnoksága csütörtökön közzétette azt a videófelvételt, amelyen az orosz vadászgép és az amerikai felderítő drón közötti kedden történt incidens látható. A CNN értesülései szerint az esemény több mint fél órán át tartott, az erről készült felvételen kulcsfontosságú pillanatok láthatóak, többek között az üzemanyag kiengedése az orosz gépről a drón irányába.

 

 

Az MQ-9 Reaper drónra szerelt kamera felvételein egy orosz Szu-27-es vadászrepülőgép látható, amely üzemanyagot enged az amerikai gépre. Átrepül a drón felett, és a következő felvételen ismét közeledik, és újra üzemanyagot enged. Abban a pillanatban, amikor a vadászgép átrepül a drón felett, a kép megszakad.

 hirdetes_810x300  

 

Ekkor látszólag érintkezett a két gép, hiszen a következő felvételen a drón légcsavarja már elgörbült. Az amerikai fegyveres erők az ütközés után a tengerbe irányították a drónt.

 

Oroszország egyelőre tagadja, hogy a vadászgép ütközött volna a drónnal. Moszkva egyben bejelentette, hogy megpróbálja kiemelni a drón roncsait a tengerből. A CNN értesülései szerint a drón lezuhanásának helyén orosz csapatok jelentek meg.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!