Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Jézus feltámadása örömhír és küldetés – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

 

A bíboros a zsúfolásig megtelt székesegyházban arról beszélt: a halált legyőző Üdvözítő senkit nem zár ki irgalmasságából, „mindannyian részesülhetünk a feltámadásban és az örök boldogságban, ha befogadjuk őt”. Mert Isten végtelen szeretete magához emel ebből a világmindenségből az ő felfoghatatlanul gazdag életébe.

 

 hirdetes_810x300  
Egyek, 2023. április 7.
Síremlék keresztje és feszületek az egyeki kálváriatemetõben 2023. április 7-én. Nagypénteken Jézus szenvedésére és halálára emlékeznek a keresztények.
MTI/Czeglédi Zsolt

 

Az örök élet, a feltámadás ígérete fontosabb minden más emberi felfedezésnél. Aki rátalál, annak életében nincs helye a szomorúságnak, az nem hiheti, hogy értelmetlen az élete – hangsúlyozta Erdő Péter.

 

A bíboros úgy fogalmazott:

 

„ha mi, emberek Istennel találkozunk, mindig lenyűgöz minket a titok. Borzong és ujjong a szívünk, mert megérezzük, hogy ő minden képzeletet felülmúló óriás.”

 

Isten szeretetének ellenállhatatlan hatalma

 

„szétszakítja körülöttünk az idő burkát és a kozmosz határait”.

 

Homíliája végén a főpásztor arra kérte a híveket: menjenek és adják hírül mindenkinek, hogy „többek vagyunk, mint amire sokszor becsüljük magunkat, hogy nincs más boldogság, mint az, ami az irgalomból, a megbocsátásból, a figyelmes, a mindenét megosztó szeretetből fakad”.

 

„El kell kezdeni szeretni minden embert itt, a földön, hogy az örök boldogságban is társak legyünk”

 

– mondta Erdő Péter.

 

Egyek, 2023. április 7.
Síremlék keresztje és feszületek az egyeki kálváriatemetõben 2023. április 7-én. Nagypénteken Jézus szenvedésére és halálára emlékeznek a keresztények.
MTI/Czeglédi Zsolt

 

Az ünnepi liturgia keretében a jelenlévő hívek megújították keresztségi fogadalmaikat.

 

A szertartás végén a bíboros vezetésével körmenetet tartottak a bazilika körül.

 

Nagyszombaton, az esti vigília szertartásával kezdődik a katolikus egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt a halálból, és ezzel minden embert megváltott bűneitől, és mindenkit meghív az örök életre.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!