Nyitókép: mkp.sk

 

A parlamentben történt négyszemközti találkozó mintegy egyórás volt.

 

Alig egy hete annak, hogy az OĽaNO, illetve a Szövetség-Aliancia elnöke tárgyaltak egymással. A találkozó tényét húsvét után maga az egyik érintett, Igor Matovič erősítette meg.

 

 hirdetes_810x300  

A felek sajtótájékoztatót nem tartottak, közös nyilatkozat sem született. Hogy mégis miről egyeztettek, azzal kapcsolatban csak kósza információk kerültek felszínre.

 

„Mondtam a pártelnöküknek, hogy nem gond segítenünk nekik. Cserébe egyetlen dolgot kérünk csak a Szövetségtől. Mégpedig, hogy a választások után nem válnak árulókká és nem állnak össze a maffiával. A maffiát a felbomlott párt jelenti, melynek egyik felét Smernek, a másik felét Hlasnak hívják“

 

– nyilatkozta Igor Matovič.

 

Sem Forró Krisztián, sem a Szövetség nem kívánta kommentálni a kettejük találkozóján elhangzottakat. Úgy tudjuk, a mintegy egyórás egyeztetésre a parlament épületében került sor.

 

Igor Matovič. Kép forrása: OĽaNO Fb-oldala, reprofoto

 

Forró korábban már több alkalommal kizárta az együttműködés lehetőségét a Smerrel. A Hlasra vonatkozóan egyelőre nem született ilyen politikai döntés. Egyúttal jelezte, hogy a Szövetség külön indul a parlamenti választásokon. Igor Matovič az elmúlt hónapokban hivatalos levélben fordult az MKP platformhoz, találkozót kezdeményezve. Úgy tudjuk, az MKP részéről erre választ is kapott, melyben meghívták a korábbi miniszterelnököt, pénzügyminisztert a párt székházába.

 

A Körképen korábban megírtuk, hogy az OĽaNO egy esetleges közös indulás lehetőségét vetette fel a Szövetség MKP platformjában politizálók számára, de maga az elképzelés is egyelőre csak hipotetikus, puhatolózás szintjén merült fel.

 

Mi lesz Gyimesivel?

 

Húsvét után újra találkozik egymással az MKP platform és Gyimesi György. Ez lesz a negyedik tárgyalási kör a felek között. Amennyiben megegyezés születik köztük a közös indulásról, az OĽaNO magyar nemzetiségű politikusa a Most-Híd ellenkezése ellenére nagy valószínűséggel a Szövetség jelöltlistáját erősítheti.

 

Az Összefogás platform már jelezte, hogy nincs ellenvetésük Gyimesi érkezésével kapcsolatban. Így a Most-Híd lényegében magára maradt ebben a kérdésben.

 

Simon Zsolt és a Szövetség között bár szintén szóba került, végül a felvidéki magyarság nagy többségének megelégedésére nem született megegyezés a közös indulásról.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.