Bár kérdezhetnénk, hogy hova tovább, de még mindig lehet fokozni az okosotthonok “intelligenciáját”. 

 

A 21. század legnagyobb kihívása a környezetszennyezés visszaszorítása. Ezzel a Wagner Solar Hungária is felvette a harcot már több mint 2 évtizede. Olyan okoseszközök láttak napvilágot, aminek köszönhetően az okosotthonok még intelligensebbé válhatnak. Ezzel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, és egy fenntarthatóbb jövőt teremthetünk magunknak. 

 

A SolarEdge Home rendszer 

 

 hirdetes_300x300  

A rendszerrel fejleszthetjük az otthonunk környezetkímélő tulajdonságait, továbbá a pénztárcánkat is kímélhetjük vele.

 

A rendszer elemei:

 

  • Napelem modulok
  • Teljesítmény optimalizálók
  • Elektromosautó-töltő
  • Inverter
  • Energy Bank akkumulátor
  • Mérőberendezés
  • Okoseszközök, mint például a tartalék interfész, vízmelegítő vezérlő és aljzatok

 

Elektromosautó-töltő

 

A SolarEdge Mode 3 töltője a Home rendszerbe tökéletesen illeszkedik. Ez a töltőegység 22 kW-os háromfázisú, azaz 3 x 32 amperes töltő. Ha az elektromos autó akkumulátorával kombináljuk, akkor lehetőségünk nyílik az éjszakai töltésre is. Továbbá a mySolarEdge alkalmazásban akár a telefonunkról is vezérelhetjük.

 

Energiabank akkumulátor 

 

Az energiabank akkumulátor nemcsak a teljes rendszer teljesítményt biztosítja számunkra, hanem tartalékolja az energiát, így semmiképpen sem maradunk áram nélkül. A rendszer applikációjában ellenőrizni tudjuk a működést és az elraktározott energia mennyiségét is.

 

Teljesítményoptimalizálók

 

Könnyen megkülönböztethető a pozitív és negatív kimeneti kábelek mellett, teljes biztonsággal használható a nagyobb áramerősségű modulokhoz, továbbá a szigetelési hibákat is könnyen elkerülhetjük a használatával.

 

Inveretek

 

Ha SolarEdge inverterekről beszélünk, akkor leginkább kettőt különböztetünk meg. Van a három- és az egyfázisú inverter.

 

  • Háromfázisú 

 

3 az 1-ben megoldást biztosít számunkra, hiszen a napelemes rendszerhez, akkumulátorral történő energiatárolásra és az intelligens energia alkalmazásokhoz is kiválóan használható. Ez a költséghatékony megoldású eszköz az esetleges hálózat vagy inverter leállás esetén biztosítja a magas feszültség kiküszöbölését. Továbbá átlátható, gyorsan üzembe helyezhető és energiahatékonyságot biztosít számunkra és otthonunk számára.

 

  • Egy fázisú

 

Sokoldalúságának köszönhetően hatalmas elismerésnek és díjnak örvend ez a 99%-os hatékonyságú inverter. Másfélszeresére túl lehet méretezni, illetve akár 3 inverter is egymásba csatlakoztatható a magyarországi előírásoknak megfelelően. Továbbá biztosítja a hálózati és az akkumulátoros üzemmódot is egyaránt.

 

További elemei a rendszernek

 

Ha a Wagner Solar Hungária segítségét kérjük, akkor készüljünk fel, hogy jövőbiztos megoldásokat kapunk, mint például az Inline mérőberendezés, amely a mért adatokat megközelítőleg 100%-os pontossággal mutatja. Ahhoz, hogy ténylegesen jövőbiztos legyen, egy applikáción belül ellenőrizhetünk minden adatot és a rendszer működését. Így tényleg az egyszerűség jegyében óvhatjuk a környezetünket.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!