Nyitókép: SITA

 

A Nyugat arra készül, hogy Putyin „bevet minden eszközt, amije maradt, beleértve a nukleáris tülteteket és a kibertámadásokat is, válaszul az ukrán hadsereg várható ellentámadására az orosz megszálló erők ellen Ukrajnában”, írta a The Guardianre hivatkozva a cseh hírügynökség

 

Brit tisztviselők a G7-ek külügyminiszteri csúcstalálkozóján Japánban azt mondták, hogy megtorló csapásra számítanak Oroszországtól, és „fel kell készülniük” az oroszok szélsőséges taktikájára az ukrán területek megtartása érdekében.

 

 hirdetes_810x300  

Brit külügyminisztériumi források azonban jelezték, hogy a konfliktus megoldásának egyetlen módja az lenne, ha Putyin kivonná csapatait a Krímből, a Nyugat pedig ellátná Kijevet a szükséges eszközökkel.

 

Emmanuel Macron francia elnök szavai múlt héten vitát váltottak ki, amikor Kínából hazafelé tartó repülőútján kijelentette: Európának nem szabad külpolitikájával az Egyesült Államok „vazallusává” válnia. Korábban Macront naivitással vádolták, amikor azt mondta, Moszkvát nem szabad „megalázni”, és biztonsági garanciákra lesz szüksége. A G7 tisztségviselői hangsúlyozták, hogy minden tagország, így Franciaország is egységes abban, hogy meg kell akadályozni Putyin megosztási és hódítási kísérleteit.

 

Egyes kelet-európai kormányok azzal vádolták Macront, hogy nem tanult a háborúból. Úgy vélik, hogy a Kijevnek nyújtott amerikai katonai és pénzügyi támogatás nélkül, amely több mint harmincszorosa a francia támogatásnak, az ukrán védelem már összeonlott volna.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!