Nyitókép: Trump Team, Euronews

 

‘Támogasd Trump elnököt, hogy visszaverje Soros pénzmasináját!’ – szólít fel az újraválasztásra készülődő volt elnök. Jogi szakértői és kommunikációs stábjának tagjai már gőzerővel dolgoznak a büntetőügyében eljáró ügyésszel szemben, és első menetben meg is szerezték ehhez egy bíró és a Kongresszus republikánusainak támogatását.

 

Tényleg eluralta Soros György az amerikai igazságszolgáltatást?

 

Egy jogrendszert vizsgáló non-profit szervezet szerint 5 amerikai állampolgárból 1 jogvitájában olyan helyi (kerületi ügyész, DA) jár vagy járt el, akit a multimilliárdos Soros György alapítványai vagy vállalatai áttételesen támogattak az ügyészválasztások során.

 hirdetes_810x300  

 

„Soros György több helyi szinten volt tevékeny, és konkrét célokra fordított sok pénzt”

 

– mondja Parker Thayer, a Capital Research Center elemzője.

 

„Pontosan tudja, mit akar, és sokat tesz is, hogy az megvalósuljon.”

 

A vizsgálódás szerint ezeknek a ‘progresszív’ hivatalnokoknak a hatásköre az USA jogszolgáltatásának 45%-át fedi le, mert legtöbbjük népes körzetek vádhatóságát képviseli, ahol a bűnözési ráták általában magasabbak, mint az ország más régióiban, erőteljesebbek a faji-etnikai szempontok, és gyakoribb a rendőri erőszak. 70 ügyészt sorolnak ebbe a körbe.

 

 

Közöttük van a jelenleg legérdekesebb személy, a manhattani kerületi vádló Alvin Bragg, aki a volt elnök ellen benyújtott három tucatnyi keresetet képviseli. Ezeket a vádesküdtszék befogadta, és első tárgyalásukat december elejére tűzte ki Juan Merchan bíró.

 

Soros régi jó mumusa a republikánusoknak

 

Most viszont a fellobbanó anti-Soros kampány szilárd talajra támaszkodik a radikális jobboldalon. Trump márciusban indította be ellentámadó műveletét, bevetve a világ több táján bevált ‘Soros-hívószót’. A taktika részben eredményes is, mert a republikánus szavazók körében jelenleg a volt elnök támogatottsága 57%, és ezzel 27-re szorította vissza a néhány hónapja még erős esélyesnek gondolt Ron DeSantis floridai kormányzót, noha ő még nem jelentette be hivatalosan az igényét a Fehér Házra.

 

Az elnök saját híroldalán és stábjának felületein azóta napi sűrűséggel jelenik meg Soros neve, vagy a „Soros pénzmasina” elnevezés.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!