Nyitókép: SITA

 

Az államilag támogatott pihenést ezúttal is a Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesülete, a Szakszervezeti Szövetség és az Élelmiszeripari Szakszervezet szervezi.

 

A munkaviszonyban nem levő, a nyugdíjon kívül más bevétellel nem rendelkező nyugdíjasokat az állam 50 euróval támogatja.

 

 hirdetes_300x300  

A juttatás feltétele, hogy az illető személynek állandó lakhellyel kell rendelkeznie az országban, nem lehet munkaviszonyban, és ún. szerződésre sem dolgozhat.

 

A rekreációs és pihenési tartózkodás célja a társadalmi aktivitás fenntartása, mely segíti a szépkorúak életminőségének javulását.

 

A kérvényezés feltételei:

 

  • Állandó lakhely
  • Öregségi vagy korkedvezményes nyugdíj
  • Az illetőnek nem lehet más bevétele

 

Mindezekről becsületbeli nyilatkozatot tesz, mely nyomtatványt a helyszínen tölti ki.

 

Az 1959-től fiatalabb személyeknek a Szociális Biztosító nyugdíjfolyósításról szóló döntését is be kell mutatniuk, mivel 2021-ben változott az 1957–1965 közöttiek nyugdíjkorhatára, és maga az életkor elérése már nem elég a nyugdíj megítéléséhez, figyelmeztetett a Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesületének részéről Valéria Pokorná.

 

Az egyesület évi 7000 tartózkodás finanszírozására kapott keretet 350 ezer euró értékben, ami személyenként 50 eurót jelent. 16 fürdőhely és gyógyközpont jöhet számításba, egy-egy személy évente egyszer kaphat állami hozzájárulást, tájékoztatott Pokorná.

 

A támogatás nem jár alanyi jogon mindenkinek. Az első időpontok április 23-án váltak elérhetővé, az utolsó turnus november 27-én léphet be.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!