Nyitókép: Farkas Iván Fb-oldala

Frissítve: 09.09

Nem lesz rajta a Szövetség-Aliancia parlamenti választási listáján a párt egyik legismertebb, veterán politikusa, Farkas Iván. Az MKP platform érsekújvári járási konferenciájának jelöltlistáján ugyanis nem szerepel a politikus neve.

 

A Körkép.sk úgy tudja, ez Farkas Iván személyes döntése volt. Kerestük a politikust a lépéssel kapcsolatban, amint válaszol, frissítjük a cikkünket.

 

Farkas azon kevés MKP-s politikus közé tartozik, aki még megélte a nagy, egységes MKP parlamenti jelenlétét, az ún. hőskorszakot. Több cikluson keresztül volt a szlovák törvényhozás képviselője, a parlament pénzügyi bizottságának alelnöke, még az Ivan Mikloš fémjelezte időben. A parlamentből való kiesést követően maradt az MKP gazdasági alelnöke. Sokáig a Szövetség-Aliancia szakpolitikusaként is profilálta magát.

 hirdetes_810x300  

 

Farkas látlatóan nem vonul nyugdíjba, a parlamenti listára mégsem kívánt felmenni. Kép forrása: MKP platform

 

Jelenleg Muzsla polgármestere, Nyitra megyei képviselő, a párt frakcióvezetője. Farkas tehát láthatóan nem vonult nyugdíjba, a parlamenti listáról mégis hiányozni fog. Döntése azért is meglepő, mert az MKP ezáltal önmaga mond le az egyik húzónévéről, aktív regionális politikusáról. Annak, hogy Farkas nem vállalja a jelölést, inkább negatív üzenete van. Hiszen a Most-Híd várható távozásával a Szövetségből az MKP-nak égetően szüksége van saját, évtizedek óta felépített arcaira ahhoz, hogy erőt, egységet mutasson.

 

Ilyen értelemben Farkas döntése egészen biztosan nem erősíti a párt parlamenti bejutási esélyeit és pszichológiai szempontból, a választók mozgósítását, motiválását, hitét illetően sem tekinthető átgondolt döntésnek.

 

Farkas kérdésünkre, hogy nem gondolja-e, hogy mint ismert név, még ha nem is befutó helyen, de a listán szerepelve húzóerővel bírna a Szvöetség-Aliancia számára. az alábbi választ adta:

 

Nem gondolom, hiszen az alap narrítva általában az, hogy a tapasztalt, korosabb politikusok álljanak félre, adjanak helyet a fiatalabb, ambiciózus jelölteknek. Megtettem. Úgy gondolom, időben. Ezen felül, nem kell a tisztségeket halmozni. Minden időmet leköti Muzsla vezetése, megyei képviselői tisztségem és Nyitra megyében a magyar frakció vezetése. Mivel becsülettel, a lehető legjobb tudásom szerint végzem munkámat, ettől többre nem futja. Nem kell halmozni. Szívesen adom át esetleges helyemet rátermett, fiatalabb jelölteknek. És persze megteszek mindent a Szövetség sikeréért helyi, regionális és megyei szinten. Nagyon kellene már országos szinten is a siker.

 

Újabb regionálisan ismert politikus mondta le az indulást az MKP választási listáján

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.