Nyitókép: SITA (illusztrációs felvétel)

 

A lengyel hatóságok lefoglalták a varsói orosz nagykövetség iskoláját, a lengyel külügyminisztérium szerint az épület a lengyel államé. Az orosz diplomácia a lengyel hatóságok lépését a diplomáciai kapcsolatokról szóló nemzetközi egyezmények kirívó megsértésének minősítette, és azt mondta, hogy Varsó lépése nem marad kemény válasz nélkül. A lengyel hatóságok moszkvai idő szerint 19:00 óráig (közép-európai idő szerint 18:00 óráig ) engedélyezték az iskola személyzetének, hogy elhagyják a tanintézmény épületét.

 

„A lengyel hatóságok legutóbbi ellenséges cselekményét a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961. évi bécsi egyezmény kirívó megsértésének és a lengyelországi orosz diplomáciai tulajdonba való beavatkozásnak tekintjük”

 

– áll az orosz külügyminisztérium közleményében.

 hirdetes_810x300  

 

„Varsó pimasz lépése túlmutat a civilizált államközi kapcsolatok keretein és nem marad kemény reakció és következmények nélkül a lengyel hatóságokra és az oroszországi lengyel érdekekre nézve”

 

– ​​tette hozzá az orosz külügy.

 

A lengyel közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a rendőrség reggel jelent meg a varsói orosz nagykövetség előtt. A lengyel külügyminisztérium szerint az orosz nagykövetség iskolájának otthont adó épület a lengyel állam tulajdona, és a lengyel hatóságok a törvényeknek megfelelően járnak el.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!