Nyitókép: n1info.ba

 

A boszniai szerbek politikai vezetője, Milorad Dodik botrányt okozott a televízióban azzal, hogy több durva sértéssel illette a teniszcsillag Novak Djokovičot. A 35 éves belgrádi születésű teniszező családját egyenesen cigánynak nevezte. A politikus mindezt úgy mondta, hogy azt hitte, ki vannak kapcsolva a stúdióban a kamerák.

 

Dodik azon húzta fel magát, hogy Djokovič a legutóbbi ATP tornán, mely a boszniai Banja Lukában volt, a szervezők számára csalódást keltő módon már a negyeddöntőben kiesett. Dodik elismerte, hogy a tenisztorna épp Djokovič népszerűségén alapult, korai kiesése pedig komoly bevételkiesést jelentett a szervezőknek, akik így nem tudták megvalósítani az eredeti marketing célokat.

 

„Amint a bizniszre kerül a sor, olyanok, mint a cigányok,” mondta Dodik Djokovičra célozva. Hozzátéve, hogy „miután mindent elintéztünk, ő (mármint Djokovič) kiesik a negyeddöntőben.”

 hirdetes_300x300  

 

 

A Banja Luka-i verseny igazgatója Djokovič tertvére, Djordje, a szerb parlament képviselője, Nebojša Vukanovič ezért attól tart, hogy több versenyt a városban már nem fognak szervezni.

 

„Úgy néz ki, hogy kidobtunk az ablakon 50 millió boszniai márkát (25,5 millió eurót, szerk. megj.) a Srpska Openre. Azzal, hogy Dodik megsértette Djokovičot, valószínűleg jó ideig elkerül majd bennünket,”

 

nyilatkozta Vukanovič.

 

Dodik közben elutasítja a vádakat, és a felelősséget a televízióra hárítja. „Szomorú vagyok attól, amit az RTS tett. Továbbra is maximális tisztelettel adózok Novak Djokovič iránt mindazért, amit tett. Ugyanez érvényes a családjára is,” írta Dodik hivatalos nyilatkoatában.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!