Nyitókép: SITA

 

Eduard Heger, Ján Budaj, Jaroslav Naď a kormányülések helyett hamarosan a parlamenti padsorokat fogják koptatni. Mondhárman ugyanis parlamenti mandátumot szereztek a legutóbbi parlamenti választásokon, amit, mivel kormánytisztséget szereztek, nem érvényesítettek.

 

Mindhárman az OĽaNO-frakció színeiben szereztek mandátumot, így bár azóta már kiléptek a pártból, mégis az OĽaNO által szerzett mandátumokat vehetik fel. Kiszorítva három képviselőt a frakcióból.

 

Jaroslav Naď védelmi miniszter az egyik leginkább ukránbarát, atlantista, Amerika-párti miniszter volt a kormányban. Elmondta, hogy a hivatalnokkormány kinevezése elengedhetetlen volt.

 hirdetes_300x300  

 

„Örülnék, ha a váltás mielőbb megtörténne, korábban, mint a jövő hét. De megértem, hogy még nem mindenhol találták meg a megfelelő személyeket a hivatalmokkormányba”

 

– mondta.

 

Naď, aki tudja, ki lesz az utódja, nem akarta elárulni annak kilétét.

 

„A legszűkebb csapatom tagja, akit én magam hoztam a minisztériumba. Szakértőként tekintek rá,”

 

magyarázta. Naď a jelek szerint nem különösebben szomorú amiatt, hogy át kell adnia a székét, hiszen elmondása szerint közeli munkatársa folytathatja a megkezdett munkát. Elmondta azt is, hogy az új miniszternek előkészít minden szükséges dokumentumot, és segíteni szeretné őt a külkapcsolatok terén.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!