Nyitókép: touchit.sk

 

Már teszteli a YouTube az új, reklámblokkoló-blokkoló funkcióját, ami meggátolná egy videó lejátszását mindaddig, amíg a felhasználó nem kapcsolja ki a hirdetéseket tiltó programot. A YouTube-nak ugyanis csak a reklámokból van pénze.

 

A reklámok részei az internetnek: a tartalomgyártók és a technológiai vállalatok bevétele egyaránt ebből származik, így a reklámblokkolók használata egyértelmű károkat okoz minden félnek.

 

 hirdetes_300x300  

Így van ez a YouTube-on is, ahol a videók után keletkező reklámbevételekből részesülnek a tartalomgyártók is – és bármennyire is zavaróak ezek olykor, amikor egy izgalmas részt vágnak félbe váratlanul, ezek blokkolása kárt okoz a videó készítőjének és a platformnak egyaránt.

 

Ennek ellenére a reklámblokkolók rendkívül népszerűek, minden böngészőhöz érhető el több ilyen bővítmény, és ezekkel a youtube-os reklámok jellemzően teljesen eltüntethetőek.

 

A YouTube ugyanis a jelek szerint egy új módszert tesztel, ami abból áll, hogy amennyiben a platform reklámblokkolót észlel, egyszerűen letiltja a videók lejátszását mindaddig, amíg a felhasználó nem kapcsolja ki azt – vagy fizet elő a reklámmentes prémium szolgáltatásukra.

 

Az egyelőre nem ismert, hogy mikor vezetheti be az igen súlyos, tesztelés alatt álló szigorítást a YouTube, a szándék érthető.

 

A Redditen azonban sok felhasználó panaszkodik arra, hogy az elmúlt években jelentősen több lett a reklám a platformon.

 

Idővel azonban minden bizonnyal kiterjeszt majd valamilyen reklámblokkoló-ellenes megoldást a Google minden YouTube-felhasználónak, hiszen jelentős bevételektől esnek el így.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!