Nyitókép: SITA

 

A KDH elutasította annak lehetőségét, hogy a szeptember 30-i választások előtt összeálljon az Eduard Heger vezette Demokratákkal. Milan Majerský pártelnök félliberálisoknak nevezte őket.

 

A KDH úgy látja, hogy mentőövet dobott Hegernek akkor, amikor kilépett az OĽaNO-ból. Ő azonban Mikuláš Dzurindával és a Spoluval kezdett el tárgyalni, majd ez a tárgyalás befuccsolt, a Spoluból pedig Demokraták lennek. KDH szerint így ajánlatuk már tárgytalan.

 

 hirdetes_300x300  

Heger kollégája, Karel Hirman a közösségi médiában úgy fogalmazott, hogy a KDH álláspontjával így csak a „Republika fasisztái” nyernek.

 

„Komikus számomra a KDH álláspontja. A KDH a jelenlegi hivatalnokkormányban indirekt módon két fontos minisztériumot is megszerzett. Az egyik a szociális ügyi tárca (Soňa Gaborčáková), aki legutóbb a KDH színeiben indult. A másik pedig a stratégiai fontosságú erőrezort, a belügyminisztérium, Ivan Šimko személyében,” állítja Hirman.

 

Szerinte Majerskýt nyilvánvalóan nem zavarja, hogy a KDH ezeket a minisztériumokat a „teljesen liberális államfőnek” köszönheti.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!