Nyitókép: sport.blikk.hu

 

Az európai kupaküzdelmek egyetlen még versenyben lévő magyar szereplője, Kerkez Milos csapatával, az AZ Alkmaarral egygólos hátrányban fogadja csütörtökön a West Ham United együttesét a labdarúgó Konferencia-liga elődöntőjének visszavágóján.

 

A holland gárda joggal bízhat a hazai pálya adta előnyben, ugyanis a mostani idényben minden mérkőzését megnyerte saját közönsége előtt a sorozatban, igaz, a negyeddöntőben csak tizenegyespárbajban búcsúztatta az Anderlechtet.

 

Az eddig utolsó csapat, amely rendes játékidőben pontot tudott rabolni Alkmaarból, az a Napoli volt, amely az Európa-liga 2020/21-es kiírásának csoportkörében 1-1-es döntetlent ért el vendégként.

 hirdetes_810x300  

 

A továbbjutáshoz ugyanakkor az első meccsen 2-1-re diadalmaskodó West Ham remek szériáját kellene megszakítani az AZ-nek, a londoni gárda a Konferencia-ligában eddigi 13 mérkőzéséből egyetlen döntetlent leszámítva a többit megnyerte.

 

Az Alkmaar a mostani idényben már kétszer is idegenbeli vereség után jutott tovább: a selejtező harmadik fordulójában a skót Dundee United csapatát 7-0-s kiütéssel búcsúztatta azt követően, hogy vendégként 1-0-ra kikapott, míg a negyeddöntőben a már említett Anderlecht elleni párharc első felvonását 2-0-ra veszítette el.

 

A másik ágon a svájci Basel 2-1-es előnnyel fogadja az olasz Fiorentinát.

 

A sorozat fináléját június 7-én Prágában rendezik.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.