Nyitókép: wikipedia

 

A Volvo Trucks előzetes megrendelést írt alá a svájci Holcim építőipari vállalattal arról, hogy a következő hét évben 1000 elektromos kamiont szállít le. Az autógyár mai bejelentése szerint ez a Volvo legnagyobb elektromos teherautókra vonatkozó kereskedelmi megrendelése. A megrendelés értékét nem hozták nyilvánosságra.

 

Az első 130 Volvo FH és Volvo FM kamiont az idei év negyedik negyedéve és a jövő év vége között kell átadni. A Holcim többek között Franciaországban, Németországban, Svájcban és Nagy-Britanniában szeretné használni a járműveket.

 

Az 1000 dízel kamion elektromos változatra való cseréje akár évi 50 000 tonnával is csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást – állítja az autógyár.

 

A Holcim vezérigazgatója, Jan Jenisch kijelentette, hogy a vállalat célja, hogy 2030-ra a járműpark 30 százalékát a nulla károsanyag-kibocsátású nehézteherautók adják. A vállalat több mint 60 országban képviselteti magát, és körülbelül 60 000 alkalmazottat foglalkoztat.

 

A Holcimnak szánt összes kamion akkumulátorral fog működni. A Volvo azonban hidrogénüzemű teherautókon is dolgozik, amelyeket az évtized második felében kíván piacra dobni.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!