Nyitókép: TASS via thedrive.com

 

Az orosz állami média és különféle üzleti csoportok felszólították a Kremlt, hogy engedélyezze a hatnapos munkahetet az oroszok számára. Az ok a  Moszkva által „különleges katonai műveletnek” nevezett ukrajnai háború megnövekedett gazdasági költségeinek fedezése.

 

A brit védelmi minisztérium vasárnapi twitteres üzenetében megjegyzi, hogy az elmúlt hónapokban az oroszországi nyilvános viták hangneme az invázió kritikusainak megbüntetéséről eltolódott a polgárok arra való unszolására, hogy ha kell, áldozzák fel magukat a Kreml katonai erőfeszítéseinek támogatására.

 

A brit védelmi minisztérium hírszerzési információkra hivatkozva felidézte Margarita Szimonyanova, a hivatalos Kreml-barát média vezetőjének nyilatkozatát, aki május 21-én kijelentette, hogy az állampolgároknak a munkahelyükön végzett munka után minden nap további két órát kellene dolgozniuk a lőszergyárakban.

 hirdetes_300x300  

 

Ez a megközelítés a britek szerint egyértelműen a szovjet időkből ismert társadalmi kényszerítést idézi.

 

„Rávilágít arra is, hogy az (orosz) vezetés nagy valószínűséggel a gazdasági teljesítményt a háború megnyerése szempontjából döntő tényezőként azonosítja.”

 

– tette hozzá a minisztérium.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!