Nyitókép: Valentyna Polishchuk/Global Images Ukraine/Getty Images

 

Az amerikai székhelyű Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai hadszíntéren zajló fejleményekről készített legfrissebb elemzésében arra utal, hogy az ukrán hadsereg felfüggesztheti, vagy már fel is függesztette támadásait, hogy átértékelje taktikáját.

 

Az ISW elemzői az észt katonai hírszerzés vezetőjének, Margo Grosberg ezredesnek a szavaira, valamint az amerikai Wall Street Journal június 17-i cikkére hivatkoznak, amely szintén az ukrán támadások szünetelését állapítja meg az elmúlt napokban.

 

„Ezek a jelentések összhangban vannak az ISW közelmúltbeli megfigyeléseivel az ukrán ellentámadások mértékéről Dél- és Kelet-Ukrajnában.”

 

 hirdetes_810x300  

– írta az ISW. Az amerikai agytröszt szerzői megjegyzik, hogy az ukrán hadsereg még nem vetette be a tartalékai döntő többségét a harcokban.

 

„A műveleti szünetek gyakoriak a nagyobb offenzívák során, és ez a szünet nem jelenti az ukrán ellentámadás végét.”

 

– vélik az elemzők. Ugyanebben a jelentésben az is szerepel, hogy az ukrán erők az elmúlt 24 órában a front négy szakaszán folytatták a támadásokat, és helyenként kisebb előretörést értek el.

 

Eközben a brit BBC Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes, a közösségi oldalakon közölt információira hivatkozva azt írta, hogy a Bergyanszk és Melitopol városok felé tartó frontokon a két hete tartó offenzív akciók során nyolc ukrán falut szabadítottak fel.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.