Nyitókép: STEPHANIE LECOCQ | Credit: REUTERS

 

Harmadik napja tartanak az etnikai színezetű zavargások Párizsban, miután csütörtökön az egyik külvárosi ellenőrzőpontnál egy rendőr lövéseket adott le egy muszlim tinédzserre, aki a sebesülés következtében elhunyt. A rendőrerőszak ellen szervezett tüntetés azonban rendbontásba csapott át. A zavargások harmadik éjszakája után felgyújtott autókról és megrongált épületekről érkeztek jelentések. A lövést leadó rendőr ellen emberölés miatt emeltek vádat.

 

Az Elysée-palota péntek reggel bejelentette, hogy Macron korábban tér vissza a brüsszeli EU-csúcsról, hogy a válságstáb élére álljon. Ez utóbbi már a második egymást követő napon ülésezik.

 

Az éjszaka folyamán több francia városban mintegy 40 ezer rendőrt és csendőrt vezényeltek ki. Párizsban csütörtök este leállították a buszokat és a villamosokat, a külvárosokban pedig kijárási tilalmat rendeltek el. A biztonsági intézkedések ellenére sok helyen zavargások és erőszakos cselekmények történtek.

 hirdetes_300x300  

 

Marseille-ben a rendőrség könnygázt vetett be, hogy szétoszlasson egy több mint 100 fős csoportot, amely a jelentések szerint barikádokat próbált emelni. Párizs Drancy nevű külvárosában a randalírozók egy járművel belerohantak egy bevásárlóközpontba, ahol fosztogattak és gyújtogattak.

 

A hatóságok csak tegnap éjjel 667 embert tartóztattak le szerte Franciaországban.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!