Nyitókép: SITA

 

Amennyiben az Általános Egészségbiztosító vezetésének nagyon rövid időn belül nem sikerül javítani az intézmény gazdálkodásának számain, komoly személyi döntések várhatók, jelentette be a megbízott kormányfő, Ódor Lajos.

 

„Személycserék várhatók, hogy az Általános Egészségbiztosító nagyon rossz gazdálkodása a jövőben ne veszélyeztesse az egészségügyi ellátást,

 

mondta.

 hirdetes_300x300  

 

A biztosító a tavalyi év végéhez 153,8 millió eurós veszteséget mutatott ki. Az intézmény gazdasági helyzetéről hétfőn tárgyalt a felügyelő tanács. Részletek a parlament mai egészségügyi bizottságának ülését követően lesznek ismeretesek.

 

A mutatók az idei évben sem javultak. A növekedő veszteség miatt az állami biztosító alaptőkéje már 8,8 millió eurós mínusszal járt. Az Egészségügyi Felügyelet figyeli, milyen lépéseket tervez az egészségügyi minisztérium a biztosító kritikus helyzetének megoldása érdekében.

 

A felügyelet 2022-es jelentése többek között kiderítette, hogy az állami egészségbiztosító több pénzt fizetett ugyanazért az egészségügyi ellátásért az egyes kórházaknak, mint a magánbiztosítók.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!