Nyitókép: Twitter

 

Hangsúlyozzák: nem a palesztin népet támadják, rajtaütéseik a dzseníni menekülttábor militáns csoportjaira összpontosulnak.

Hétfőn délelőtt az Euronews is megírta, hogy légicsapások sorozatát hajtotta végre a ciszjordániai Dzsenínben az izraeli hadsereg, így ez a második támadás egy hónapon belül, ami a városban lévő menekülttábor területét érinti. Délelőtt azt írtuk, hogy a bombázásoknak legalább négy palesztin halottja és egy súlyos sebesültje van, délután viszont palesztin tisztviselők közölték, hogy már legalább nyolc halottal és ötven sebesülttel kell számolni.

 

Izrael külügyminisztere közölte, hogy haderejük célpontja nem a palesztin nép, hanem a dzseníni táborban működő, Irán által támogatott militáns csoportok tagjai, mire Mohamed Stajeh palesztin miniszterelnök megjegyezte, hogy a hadművelet „a tábor lerombolására és az ott élők elüldözésére tett újabb kísérlet.” Mahmúd Abbász palesztin elnök elmondta, hogy a palesztin vezetés hamarosan ülésezni fog.

 hirdetes_300x300  

 

Délutánra kiderült, hogy a harcok miatt a menekülttábort lezárták, így a mentőautók nehezen jutnak be. A tűzharcokról több videó is megjelent a Twitteren.

 

 

 

Izrael szerint Dzsenín a palesztin terrorista tevékenység melegágya, ahol a milíciákat Irán támogatja, és úgy vélik: a táborból több fegyveres hajtott végre támadást Izrael területén.

 

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!