Nyitókép: carscoops.com

 

 

Az oroszországi újautó-eladások júniusban éves szinten 151,8 százalékkal, 82 407 autóra nőttek, ami a legmagasabb szám tavaly március óta. Az orosz autópiac így a 2022-es meredek visszaesést követően tovább élénkült, közölte az Autostat elemző cég.

 

Az idei év első hat hónapjában összesen 401 600 új autót adtak el Oroszországban. Ez 14 százalékkal több, mint tavaly január-június folyamán. Az orosz autópiac így 2021 óta most először újra növekedett.

 hirdetes_810x300  

 

Az Avtovaz tulajdonában lévő hazai Lada márka megőrizte első számú pozícióját az orosz piacon. Az év első felében a Lada piaci részesedése a tavalyi 20,8 százalékról 33,5 százalékra nőtt. Az Avtovaz beszámolója szerint júniusban az eladások csaknem négyszeresére nőttek az előző év azonos időszakához képest.

 

A piaci részesedés alapján az első tíz márka közül hat kínai autógyártó tulajdonában van, köztük a Haval, a Chery és a Geely. A kínai cégek így gyorsan betöltötték a távozó nyugati cégek által hagyott vákuumot. A többi külföldi autógyártó közül a Kia, a Hyundai és a Toyota került még az első tízbe. Árbevételük és piaci részesedésük azonban jelentősen visszaesett 2023 első felében.

 

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!