Hunyd le a szemed, és próbálj magad elé képzelni egy ideális mesehőst! Milyen? Mindenkinek bizonyára más jut eszébe, de az biztos, hogy a kis mesebeli lény semmiképpen sem ijesztő, örökké vidám, olyannyira, hogy másokat is jó kedvre tud deríteni. Szóval mindenképpen jó a humora. Sosem fáradt, mindig vidám, bohókásan ugrál, táncol. Ha a szemébe nézel, biztos lehetsz benne, hogy az élet szép, nemcsak neki, hanem neked is!

 

Jé, végigolvasva a leírtakat, rájöttem valamire… ez már nem is egy ködös fantáziakép, hanem maga a mindig pozitív Bing nyuszi!

 

Ismerős rajzfilmhős

 

 hirdetes_810x300  

Bing nyuszi a gyermekek egyik legkedveltebb mesekaraktere, akivel nem csak a Játéksziget Bing nyuszis társasjátékai között találkozhatunk.

 

Óvodáskorban számos tapasztalat igazi kihívást jelent, hiszen a lurkók ekkor ismerkednek a világgal és benne önmagukkal, ami sokszor nem nehézségek nélküli feladat. A Bing nyuszi köré épülő rajzfilmsorozat nagyon jól modellezi az óvodáskorban kihívásokat jelentő, örömteli vagy éppen csalódást okozó, esetleg dühítő élethelyzeteket. Bing és barátai játszva, szinte észrevétlenül tanítják a gyerekeket ezeknek a kihívásoknak a kezelésére, elfogadására. A kicsik a történeteket követve úgy érezhetik, igazi, szerető barátaik járnak előttük jó példával.

 

A kedves kis társaság, Bing, Flop, Hoppity, Sula, Koko, Charlie, Pandó, Amma, Paula és Chili folyton egymást segítik, amikor valamilyen, koruknak megfelelő kihívást sodor eléjük az élet, és gyűlő tapasztalataikat, ébredező akaraterejüket összeadva keresik a megoldást, ezzel barátságból, szolidaritásból is példát adva a kis nézőiknek.

 

Egy kerek kis világ

 

A Bing nyuszi köré szőtt mesevilág teljes, az óvodáskorú gyerekek életének összes fontos karaktere helyt kap benne.

 

Mint már említettük, Bing nyuszi hozzávetőleg hároméves, olyan, mint egy tipikus óvodás, legjobb barátja Sula, az elefántlány, korban hozzá hasonló.

 

Van egy idősebb barátjuk is, Pando, az 5-6 év körüli panda, aki csecsemőkorú testvérén keresztül a kistestvér problémák kezelésére is kiváló modellként szolgál.

 

Ma már szinte üdítő kivételnek számít, hogy Bing világából nem hiányzik a pozitív szülőkép sem, hiszen a mindig segítőkész Flop folyton terelgeti a kis nyuszit, és a tanulságokat is segít neki levonni a történtekből.

 

Bing könnyen szerethető világában még a gondviselésnek is jut szerep, hiszen Hoppity, a szuperhős plüssfigura még a legnagyobb bajban is Bing mellett van, és segít, amikor összecsapnak a feje fölött a hullámok.

 

A kedvenc mesehős

 

Szerencsére a mese sugározta pozitív energia nem marad a képernyőn, a gyerekek magukkal vihetik bárhová tárgyak formájában is. A puha, beszélő plüss megvéd a rossz álmoktól, a tanulságokat pedig a kis óvodások Kalandos hazaút társasjátékkal játszva ismételhetik. A kissé nagyobbak pedig Binges kirakóssal ápolhatják a kapcsolatot kedves mesehősükkel.

 

Mint látszik, Bing a valós életben sem hagy sosem cserben, bárhová szívesen elkísér!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!