Nyitókép: BBC.co.uk

 

A BBC brit közszolgálati médiatársaság egyik legtekintélyesebb műsorvezetőjét érték szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádak. Az ügy napok óta a brit sajtó elsőoldalas témája, de csak szerda este derült ki, hogy az érintett Huw Edwards, a közmédia vezető riportere, aki évtizedek óta a legnagyobb horderejű bel- és külpolitikai eseményeket közvetíti a BBC televízióban.

 

A Scotland Yard szerint bűncselekményre utaló bizonyítékok nincsenek, és a rendőrség részéről nem várható további eljárás, de a BBC folytatja a belső vizsgálatot.

 

 hirdetes_400x285  

Az ügyet múlt pénteken vetette fel a legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun. A lapnak egy tizenéves panaszos mamája elmondta: gyermekének a BBC munkatársa – akit akkor még sem az újság, sem a médiatársaság nem nevezett meg – három év alatt több tízezer fontot fizetett „szexuális tartalmú fotókért”.

 

Az édesanya arról is beszélt a The Sun idézete szerint, hogy gyermeke a pénzből kokaint vásárolt és annak rabja lett.

 

Ezt a történetet azonban a család jogi képviselője nevezte minapi nyilvános közleményében „marhaságnak”.

 

Az ügyvéd szerint a történet fiatal érintettje személyesen is cáfolta a mamája által elmondottakat, a The Sun azonban ennek ellenére lehozta a sztorit.

 

Edwards ellen azóta három másik hasonló panasz is érkezett, de a Scotland Yard különleges ügyekre szakosodott ügyosztálya szerdai közleményében hangsúlyozta, hogy egyetlen esetben sem történt olyan törvénysértés, amely büntetőeljárást vonna maga után.

 

A műsorvezetőt, akinek kilétéről az ügy kipattanása óta lázas találgatás folyt a sajtóban és a közösségi médiában, saját kérésére végül felesége, Vicky Flind nevezte meg.

 

A szerda esti közlemény szerint Huw Edwards súlyos mentális problémákkal, mindenekelőtt mély depresszióval küszködik és szakorvosi kezelésben részesül.

 

Vicky Flind szerint az elmúlt napok fejleményei jelentősen rontottak a helyzeten, férjének újabb súlyos egészségi problémái támadtak, és most már kórházi fekvőbeteg-ellátásra szorul.

 

A közlemény szerint Huw Edwards belátható ideig kórházban marad, és amint állapota elégséges mértékben javul, személyesen reagál a megjelent sajtócikkekre.

 

A walesi származású, 61 éves, ötgyermekes műsorvezető négy évtizede dolgozik a BBC-nél, és az utóbbi években a legnagyobb horderejű fejleményeket közvetítette.

 

Ezek közé tartozott a tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő többnapos búcsúszertartás-sorozata, a néhai uralkodó trónra lépésének gyémánt- és platinajubileuma, III. Károly király májusi koronázása, Vilmos trónörökös és Katalin hercegnő esküvője, a kiemelkedő nemzetközi események közül pedig Barack Obama volt amerikai elnök beiktatása, illetve Nelson Mandela néhai dél-afrikai elnök halála.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!