Nyitókép: archív

 

Sikertelen a megszállt területek visszaszerzését célzó ukrán ellentámadás – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. Szerinte az orosz védelem áttörésére tett kísérletek kudarcot vallottak, mondta Putyin az orosz állami televíziónak adott interjújában, amelyből ma tettek közzé részleteket. Putyin azt is elmondta, hogy Oroszország eltökélt szándéka, hogy szükség esetén kazettás lőszert is bevessen Ukrajnában.

 

Arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli az ukrajnai különleges katonai művelet menetét, ahogy Moszkva nevezi a szomszédos ország invázióját, az elnök azt válaszolta, hogy az „pozitív”.

 

 hirdetes_300x300  

„Az ellenség összes kísérlete, hogy áttörje a védelmünket… nem járt sikerrel az egész offenzíva alatt” – mondta Putyin. „Csapataink hősiesek, az ellenség számára váratlanul viselkednek, bizonyos területeken maguk indítanak ellentémadást, elfoglalva a legelőnyösebb pozíciókat”

 

– tette hozzá az orosz elnök.

 

A New York Times nemrégiben arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg megváltoztatta az ellentámadás lebonyolításának taktikáját, ami segített csökkenteni a katonai felszerelések veszteségét. Az ukrán ellentámadás első két hetében a csatatérre küldött fegyverek 20 százaléka megsérült vagy megsemmisült – írta az újság amerikai és európai tisztségviselőkre hivatkozva.

 

ČTK

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!