A gyerekek számára kiemelten fontos, hogy a lehető legkényelmesebb és legoptimálisabb cipőt viseljék, hiszen a tartást és a mozgásfejlődést is befolyásolja a lábbeli. Lazább szalagok alkotják lábaikat, mint a felnőttekét, így a leglényegesebb a stabil tartás biztosítása. 

 

A nem megfelelő mozgásfejlődés később problémákat okozhat egészségükben, ráadásul tanulási nehézségeket is okozhat. A VIBA cipő webáruház minőségi gyerekcipőket forgalmaz, melyek ideálisak a legkisebbek számára is.

 

Érdemes már az első lépéseket is olyan cipőben megtenni, amelyik természetes rugalmasságot ad, és biztonságosan megtartja a bokájukat. Gyermekünk nagyobb korában is célszerű szem előtt tartani ezeket a szempontokat, ezzel megelőzhetünk különböző mozgásszervi megbetegedéseket is. 

 

 hirdetes_300x300  

Felejtsük el a silány minőségű mamuszokat!

 

Óvodákban gyakran lehet találkozni azzal a jelenséggel, hogy a kisgyerek lábán egy széttaposott, enyhén szólva is megviselt cipő van. Nem árt azonban azzal tisztában lenni, hogy ezzel sajnos nagyon sokat ártunk a kicsiknek.

 

Mivel az óvodában a gyermek legtöbbször talpon van, jön-megy a sok játék között, felfedezi a világot, ezért kifejezetten káros, ha nem a megfelelő cipőt hordja. Ráadásul többnyire egész nap ott tartózkodik, úgyhogy mindenképpen olyan lábbelit kell választani, amely kimondottan előnyös az apró lábacskáknak.

 

A Richter cég valamennyi gyerekcipő modellje sikeresen támogatja a lábak fejlődését, nevük garancia a magas színvonalra. Mindegyik tökéletesen passzol a gyermek lábának anatómiájához, jól tartja a bokát, úgyhogy a legjobb választás az óvodai élethez. 

 

Cipő, szandál vagy szandálcipő?

 

A kicsik kényelménél és egészségénél semmi sem lehet fontosabb egy szülő számára, ezért mindenki erre törekszik elsősorban. A Richter gyerekcipői élen járnak ezeknek az igényeknek a kielégítésében. Minden évszakra találhatunk kitűnő darabokat, de mit vegyen fel a kicsi az óvodában?

 

Bent a csoportszobában a legjobb a szandál vagy a szandálcipő, hiszen ezek megfelelően tartják a lábat, ugyanakkor a szellőzés is maximálisan biztosítva van. Télen sem kell félni a hidegtől, hiszen az óvodákban jellemzően akkor is jó meleg van. Ha kimennek az udvarra a gyerekek, akkor pedig úgyis váltócipőt húznak, tehát bent a szandál ilyenkor is teljesen megfelelő, természetesen pamut zoknival.

 

A méretre is figyeljünk!

 

Azzal a hibával is találkozhatunk számtalan esetben, hogy a gyerek már rég kinőtte a cipőt, vagy még nagyon nagy neki, és ilyen elméretezett lábbelit hord egész nap. Ezzel is csak ártunk neki. Hiába a jó minőségű gyerekcipő, ha nem a kicsi lábára illik. 

 

A biztonság és a kényelem érdekében is elsődleges, hogy kifogástalanul passzoljon a cipő a gyerek lábához. A túl kicsi már nyomja az ujjakat, a lábat, nincs benne komfortérzete, a nagy pedig lötyög, emiatt a stabil tartás nem biztosított. 

 

Figyeljünk oda az apróságok mozgásfejlődésére, mindig a lehető legjobb cipőket válasszuk ki számukra!

 

(xacipo.hu)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!